Οι Σεϋχέλλες ανοίγουν τα σύνορά τους για εμβολιασμένους ταξιδιώτες
Photo Credits: Shutterstock

Οι Σεϋχέλλες ανοίγουν τα σύνορά τους για εμβολιασμένους ταξιδιώτες

[rt_reading_time postfix="minutes" postfix_singular="minute"] read
Share it:

Οι διεθνείς ταξιδιώτες που έχουν εμβολιαστεί κατά του Covid-19 επιτρέπεται τώρα να επισκέπτονται τις Σεϋχέλλες χωρίς να πρέπει να μπουν σε καραντίνα.

Το έθνος που αποτελείται από 115 νησιά στον Ινδικό Ωκεανό θα καλωσορίσει ταξιδιώτες που διαθέτουν πιστοποιητικό εμβολιασμού και αρνητικό αποτέλεσμα σε τεστ ανίχνευσης του ιού που έχει πραγματοποιηθεί εντός 72 ωρών από την αναχώρησή τους.

Παράλληλα, μπορούν να επισκεφτούν τη χώρα τουλάχιστον δύο εβδομάδες μετά τη λήψη της δεύτερης δόσης του εμβολίου. Οι επισκέπτες υποχρεούνται να αναρτήσουν το πιστοποιητικό εμβολιασμού και το αρνητικό αποτέλεσμα του τεστ στην εφαρμογή αιτήσεων για ταξίδια στις Σεϋχέλλες πριν από την αναχώρηση, μαζί με πληροφορίες για το διαβατήριο και στοιχεία για την πτήση και το κατάλυμα στο οποίο θα διαμείνουν.

Σεϋχέλλες
Οι Σεϋχέλλες θα καλωσορίσουν ταξιδιώτες που διαθέτουν πιστοποιητικό εμβολιασμού. © Shutterstock

Μέχρι τον Μάρτιο, οι Σεϋχέλλες σκοπεύουν να έχουν εμβολιάσει το μεγαλύτερο μέρος του ενήλικου πληθυσμού τους και αναμένεται να «ανοίξουν» για όλους τους επισκέπτες από όλες τις χώρες – ανεξάρτητα με το αν έχουν εμβολιαστεί. Ωστόσο, οι επισκέπτες θα πρέπει και πάλι να πραγματοποιήσουν τεστ ανίχνευσης του ιού.

Προς το παρόν, οι Σεϋχέλλες επιτρέπουν την είσοδο σε ταξιδιώτες από συγκεκριμένες χώρες, όπως η Ισλανδία, η Σιγκαπούρη, η Αυστραλία και η Νέα Ζηλανδία. Οσοι φτάνουν με κάποια εμπορική πτήση πρέπει να παραμείνουν για περισσότερο από έξι ημέρες σε καραντίνα και να κάνουν ένα δεύτερο μοριακό τεστ.

Οι Σεϋχέλλες θα εξετάσουν επίσης το ενδεχόμενο να επιτρέψουν σε ταξιδιώτες από οποιοδήποτε χώρα να εισέρχονται στην επικράτεια εάν φτάνουν με κάποιο ιδιωτικό τζετ.

Η ιδέα του να επιτρέπεται η είσοδος σε ταξιδιώτες με βάση το εάν έχουν κάνει το εμβόλιο δεν είναι καινούργια, καθώς τα πιστοποιητικά εμβολιασμού ίσως αποτελέσουν «βαρόμετρο» στην προσπάθεια του ταξιδιωτικού κλάδου να σταθεί και πάλι στα πόδια του μετά την πανδημία.

Αρκετές χώρες στην Αφρική, για παράδειγμα, απαιτούν ακόμη και σήμερα απόδειξη ότι οι ταξιδιώτες έχουν κάνει το εμβόλιο για τον κίτρινο πυρετό.

Τη στήριξη τους στην πρόταση του Ελληνα πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για τη δημιουργία ενός «πρότυπου πιστοποιητικού εμβολιασμού» εξέφρασαν πρόσφατα η Κομισιόν και η Διεθνής Ενωση Αερομεταφορών (IATA).

Το Ισραήλ έχει υποστηρίξει την ιδέα της έκδοσης ενός «πράσινου διαβατηρίου» σε όσους έχουν εμβολιαστεί, επιτρέποντας τους την είσοδο σε εστιατόρια και άλλους δημόσιους χώρους.

Παράλληλα, πολλά από τα διαβατήρια υγείας – συμπεριλαμβανομένου αυτού από την ΙΑΤΑ και της American Arilines – θα μπορούσαν εύκολα να μετατραπούν σε διαβατήρια εμβολιασμού.

με πληροφορίες από Lonely Planet, Travel + Leisure

Smart Booking Title
Smart Booking

Explore More