Το Μπαλί τιμωρεί με push-ups τουρίστες που δεν φορούν μάσκα (βίντεο)
Photo Credits: Shutterstock/Φώτο αρχείου

Το Μπαλί τιμωρεί με push-ups τουρίστες που δεν φορούν μάσκα (βίντεο)

[rt_reading_time postfix="minutes" postfix_singular="minute"] read
Share it:

Στους τουρίστες που δεν φορούν μάσκα στο Μπαλί επιβάλλεται πλέον μια εξαιρετικά ασυνήθιστη τιμωρία: θα υποχρεώνονται να κάνουν push-ups.

Φωτογραφίες και βίντεο που κυκλοφόρησαν στα social media δείχνουν τουρίστες με μακό μπλουζάκια και σορτς να υποχρεώνονται να κάνουν την συγκεκριμένη άσκηση, σε συνθήκες τροπικής ζέστης, ενώ τους επιτηρούν αξιωματούχοι ασφαλείας με μάσκα.

Οι αρχές του Μπαλί κατέστησαν τη χρήση μάσκας υποχρεωτική στους εξωτερικούς χώρους από τον περασμένο χρόνο καθώς η χώρα αντιμετώπιζε αύξηση των κρουσμάτων του κορονοϊού.

Τις τελευταίες ημέρες ωστόσο πολλοί ξένοι έχουν συλληφθεί χωρίς μάσκα, όπως δήλωσε ο αξιωματούχος ασφαλείας Γκούστι Αγκούνγκ Κετούτ Σουριανεγκάρα.

Περισσότεροι από 70 άνθρωποι πλήρωσαν πρόστιμο 5,7 ευρώ, αλλά άλλοι 30 είπαν ότι δεν είχαν τα χρήματα. Ετσι, οι αρχές χρειάστηκε να γίνουν πιο… «εφευρετικές» και τους ανάγκασαν να κάνουν push-ups.

Αυτοί που δεν φορούσαν μάσκα υποχρεώθηκαν να κάνουν έως 50, ενώ εκείνοι που την φορούσαν λάθος έκαναν 15.

«Στην αρχή λένε ότι δεν γνώριζαν τους κανόνες. Μετά ότι το ξέχασαν ή ότι η μάσκα τους είναι βρεγμένη ή καταστράφηκε», δήλωσε στο AFP ο Σουριανεγκάρα.

Σε ορισμένους Ινδονήσιους στο νησί, το οποίο είναι ένας ινδουιστικός θύλακας στην μεγαλύτερη σε μουσουλμανικό πληθυσμό χώρα στον κόσμο, έχει επίσης επιβληθεί αυτή η ασυνήθιστη τιμωρία.

Οι αρχές του Μπαλί έχουν επίσης προειδοποιήσει ότι οι ξένοι που παραβιάζουν τους ισχύοντες κανονισμούς για τον κορονοϊό θα απελαύνονται από την χώρα, παρότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν αναφορές ότι έχει συμβεί κάτι τέτοιο.

Το νησί, το οποίο έχει πληγεί σφόδρα από την πανδημία, παραμένει επισήμως κλειστό για τους τουρίστες από το εξωτερικό, αλλά αποτελεί μόνιμο τόπο κατοικίας πολλών ξένων. Παράλληλα, μπορούν να το επισκέπτονται ξένοι που ζουν σε άλλα σημεία της Ινδονησίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Renova Deco
Smart Booking Title
Smart Booking

Explore More