Η στιγμή που snowboarder παρασύρεται από χιονοστιβάδα (βίντεο)
Photo Credits: Shutterstock/Φώτο αρχείου

Η στιγμή που snowboarder παρασύρεται από χιονοστιβάδα (βίντεο)

[rt_reading_time postfix="minutes" postfix_singular="minute"] read
Share it:

Λιγότερο από ένα λεπτό μετά το ξεκίνημα της κατάβασης του στις πλαγιές του Κολοράντο, ο Μαουρίς Κέρβιν παρασύρεται από μια χιονοστιβάδα.

Ο 25χρονος έκανε σνόουμπορντ στις 8 Ιανουαρίου στο βουνό «No Name Peak», όταν ξαφνικά γύρισε προς τα πίσω και είχε το χιόνι να έρχεται κατά πάνω του.

«Ημουν σοκαρισμένος για το πόσο μεγάλη ήταν η χιονοστιβάδα και ειλικρινά ευγνώμων που ήμουν ζωντανός και όχι θαμμένος ή με κάποιο θανάσιμο τραυματισμό», δήλωσε ο Κέρβιν στο CNN.

«Το μέγεθος της ήταν σίγουρα αρκετό για να σε θάψει, να σε συνθλίψει ή να σε σκοτώσει. Ηταν πολύ έντονο», πρόσθεσε.

Ο Κέρβιν όχι μόνο κατάφερε να επιζήσει, αλλά ξέφυγε από την ορμή της χιονοστιβάδας χωρίς κάποιον τραυματισμό. Απαθανάτισε την εμπειρία σε ένα σοκαριστικό βίντεο, το οποίο ανήρτησε στον λογαριασμό του στο Instagram.

Οι χιονοστιβάδες είναι απρόβλεπτες και επικίνδυνες και δεν έχουν όλες οι ιστορίες την ευτυχή κατάληξη που είχε αυτή του Κέρβιν.

Κατά τη διάρκεια των τελευταίων 10 χειμερινών περιόδων, κατά μέσο όρο 27 άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους σε ατυχήματα που προκαλούνται από χιονοστιβάδες στις ΗΠΑ. Συνολικά 23 θάνατοι  σημειώθηκαν από χιονοστιβάδες το 2020.

Ο Κέρβιν ανέφερε ότι συνειδητοποίησε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά όταν είδε ρωγμές στο χιόνι πίσω του.

«Το χιόνι διασπάται σε κομμάτια και σχηματίζονται ρωγμές που μοιάζουν να προέρχονται από πυροβολισμούς ή με ιστούς αράχνης μπροστά σας», τονίζει.

Καθώς το χιόνι άρχισε να τον παρασύρει προς τα κάτω, ο Κέρβιν χρησιμοποίησε το – εφοδιασμένο με αερόσακο – σακίδιο του, για να τον κρατήσει στην κορυφή της χιονοστιβάδας.

«Εριξα το μπατόν και τη φωτογραφική μηχανή και τράβηξα τον αερόσακο μου, ο οποίος με βοήθησε να επιπλέω πάνω στο χιόνι. Μόλις σταμάτησε, ο κόσμος κινούνταν ακόμη γύρω μου. Ηταν όλα πολύ σουρεαλιστικά εκείνη τη στιγμή», περιγράφει.

«Είμαι καλά. Είμαι καλά. Είμαι καλά. Είμαι καλά. Είμαι ασφαλής. Είμαι ασφαλής», φαίνεται να λέει ο Κέρβιν στο βίντεο – εμφανώς ανακουφισμένος.

Ο 25χρονος ανέφερε ότι γνώριζε για τον κίνδυνο, αλλά έλεγξε τις καιρικές συνθήκες πριν την κατάβαση, καθώς αυτός και ένας φίλος του περπάτησαν για δύο μίλια μέχρι την κορυφή. Ενιωσαν αυτοπεποίθηση και αποφάσισαν να το δοκιμάσουν.

«Οπως θα μπορούσε να πει οποιοσδήποτε έχει παρασυρθεί ποτέ σε χιονοστιβάδα, νομίζαμε ότι θα ήμασταν ασφαλείς και έτσι αποφασίσαμε ότι μπορούσαμε να το προσπαθήσουμε, ενώ σαφώς δεν μπορούσαμε», τονίζει.

με πληροφορίες από CNN Travel

Smart Booking Title
Smart Booking

Explore More