Παρίσι: οδηγός ταξί χρέωσε τουρίστες 230 ευρώ για 40λεπτη κούρσα
Photo Credits: Shutterstock

Παρίσι: οδηγός ταξί χρέωσε τουρίστες 230 ευρώ για 40λεπτη κούρσα

[rt_reading_time postfix="minutes" postfix_singular="minute"] read
Share it:

Οδηγός ταξί στο Παρίσι ζήτησε από τουρίστες να πληρώσουν το υπέρογκο ποσό των 230 ευρώ για μία κούρσα από το αεροδρόμιο στο ξενοδοχείο τους. Η υπόθεση ερευνάται από τη γαλλική αστυνομία.

Ο οδηγός ταξί απαίτησε το ποσό των 230 ευρώ για μία κούρσα 40 λεπτών από το αεροδρόμιο του Σαρλ ντε Γκωλ μέχρι το δέκατο διαμέρισμα του Παρισίου, μία κούρσα η ταρίφα της οποίας υπολογίζεται στα 53 ευρώ.

Αντιθέτως, με πολλούς οδηγούς ταξί που εκμεταλλεύονται ανυποψίαστους τουρίστες ο συγκεκριμένος οδηγός έκοψε κανονικά απόδειξη στους τουρίστες από το Χονγκ Κονγκ.

Οι τουρίστες κατήγγειλαν τον οδηγό στη γαλλική ομοσπονδία οδηγών ταξί Les Nouveaux Taxis Parisiens (LNTP).

«Είναι ένα πραγματικό ταξί, ένα από τα δικά μας» δήλωσε ο πρόεδρος της LNTP Ζαν Μπαρέιρα στη Le Figaro. «Ο συγκεκριμένος κύριος έχει ντροπιάσει το επάγγελμά μας».

Ο Μπαρέιρα επιβεβαίωσε ότι η LNTP έχει μεταφέρει την καταγγελία στην αστυνομία, αναφέροντας ότι οι γαλλικές αρχές εξετάζουν την υπόθεση.

Δεν είναι η πρώτη φορά που καταγγέλλονται περιστατικά υπερχρέωσης τουριστών στο Παρίσι.

Τον Νοέμβριο του 2018, οδηγός ταξί χρέωσε ένα ζευγάρι τουριστών 250 ευρώ για μία κούρσα από το αεροδρόμιο του Σαρλ ντε Γκωλ μέχρι το κέντρο της γαλλικής πρωτεύουσας.

Τότε οι δύο Ταϊλανδοί τουρίστες τράβηξαν σε βίντεο το περιστατικό και το ανέβασαν στο YouTube. Το βίντεο έγινε viral, συγκεντρώνοντας πάνω από 200 χιλιάδες προβολές σε μικρό χρονικό διάστημα.

Στο βίντεο ο οδηγός φαίνεται να ζητά 247 ευρώ για μία κούρσα 45 χιλιομέτρων, πόσο σχεδόν πέντε φορές μεγαλύτερο από την πραγματική ταρίφα.

 

Το ζευγάρι αμφισβήτησε το ποσό και αρνήθηκε να το πληρώσει, ενώ ο οδηγός τους έλεγε ότι «το ταξί στο Παρίσι δεν έχει σταθερή τιμή – πάει ανάλογα με το μέτρο». Για να υποστηρίξει τα λεγόμενά του ο οδηγός τους έδειξε μία εφαρμογή στο κινητό του που έγραφε το νούμερο «247».

Ο οδηγός επαναλάμβανε συνεχώς «ότι αν δεν με πληρώσετε, δεν υπάρχει πρόβλημα», αγνοώντας τις ερωτήσεις των τουριστών για το πού τους πηγαίνει.

Οι δύο τουρίστες φοβισμένοι κάλεσαν την άμεση δράση ενώ βρισκόνταν ακόμα μέσα στο ταξί και τελικά κατέληξαν να πληρώσουν 200 ευρώ στον οδηγό για να τους αφήσει να βγουν.

Ένα από τα θύματα είχε δηλώσει στη Le Parisien ότι «οι πόρτες ήταν κλειδωμένες και οι αποσκευές μας ήταν στο πορτμπαγκάζ. Δεν ήθελε να μας αφήσει να φύγουμε και συνέχισε να οδηγά, παριστάνοντας ότι μιλάει στο τηλέφωνο με την εταιρεία, προσπαθώντας να λύσει το πρόβλημα».

«Απλά αποφασίσαμε να πληρώσουμε τα 200 ευρώ και να φύγουμε».

με πληροφορίες από Independent

Renova Deco
Smart Booking Title
Smart Booking

Explore More