Instagram και AirBnb, η συνταγή της επιτυχίας
Photo Credits: Shutterstock

Instagram και AirBnb, η συνταγή της επιτυχίας

[rt_reading_time postfix="minutes" postfix_singular="minute"] read
Share it:

Θα χρειάζεται οι ταξιδιώτες να αποδείξουν πως έχουν κάνει το εμβόλιο πριν από το ταξίδι τους; Σε πόσο καιρό θα επιστρέψουν τα ταξίδια στους κανονικούς τους ρυθμούς; Πότε θα μπορέσουμε να ταξιδέψουμε για επαγγελματικούς σκοπούς και σε περίπτωση ακύρωσης θα ισχύουν ακόμα οι ευέλικτες πολιτικές που ακολουθούν οι αεροπορικές εταιρείες;

Η Goldman Sachs επενδύει στην Inhabit IQ

Όλο και περισσότερες εταιρείες δείχνουν ενεργά το ενδιαφέρον τους στον τομέα βραχυχρόνιας μίσθωσης. Εξαίρεση δεν θα μπορούσε να αποτελέσει ο κολοσσός, Goldman Sacks όπου πήρε την απόφαση να επενδύσει στην πλατφόρμα παροχής λογισμικού Inhabit IQ.  H συγκεκριμένη χρηματοδότηση από το τμήμα εμπορικών συναλλαγών της Goldman Sacks έχει ως σκοπό την αρωγή της εταιρείας σε θέματα καινοτομίας, ανάπτυξης αλλά και να συνεχίσει την στρατηγική εξαγοράς της. Η εταιρεία θα συνεχίσει να διευθύνεται από την Lisa Stinnett και την τρέχουσα ομάδα διαχείρισης ενώ οι όροι της συναλλαγής δεν αποκαλύφθηκαν.

Ειδικές κατηγορίες για Bleisure ταξιδιώτες από την Βooking.com

Mε τον διαχωρισμό ανάμεσα σε προσωπική ζωή και εργασία να αποκτά νέα όρια, ο τύπος ταξιδιών “Flexcations” ή “Bleasure” αποκτά όλο και περισσότερους οπαδούς, συνδυάζοντας μια καλή σύνδεση wifi με ανεξερεύνητα τοπία.

Η εταιρεία Βooking.com ξεκίνησε ένα νέο πρόγραμμα με το οποίο οι ιδιοκτησίες που προσφέρουν ένα φιλικό περιβάλλον προς τους εργαζόμενους και ακολουθούν κάποια συγκεκριμένα κριτήρια που προσομοιάζουν σε εκείνα του χώρου εργασίας, λαμβάνουν ειδική θέση στις αναζητήσεις των επισκεπτών. Αυτός ο τύπος ταξιδιών προβλέπεται να συνεχίσει να υπάρχει ενεργά και μετά την πανδημία.

Ψηφιακός νομάς
Η Βooking.com ξεκίνησε ένα νέο πρόγραμμα με το οποίο οι ιδιοκτησίες που προσφέρουν ένα φιλικό περιβάλλον προς τους εργαζόμενους λαμβάνουν ειδική θέση στις αναζητήσεις. © Shutterstock

5 πρακτικές για την προώθηση ιδιοκτησιών τους στους ταξιδιώτες “Bleisure” είναι:

-Καλή παρουσίαση των παροχών της ιδιοκτησίας

-Παροχή αξιόπιστης σύνδεσης wifi

-Λειτουργικές πρακτικές κρατήσεων και διαμονής

-Προώθηση τύπου κρεβατιών, αριθμού μπάνιων και άλλων βασικών παροχών

-Προώθηση κοντινών αξιοθέατων και επιλογών για φαγητό

Instagram και βραχυχρόνια μίσθωση: Πώς μπορεί να βελτιστοποιήσει την προώθηση των διαμερισμάτων σας

Σύμφωνα με το Statista, η πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης προβλέπεται να ξεπεράσει τους 988 εκατομμύρια χρήστες μέχρι το 2023, ξεπερνώντας μάλιστα σε δημοτικότητα πλατφόρμες όπως Twitter, Reddit και LinkedIn σε Ευρώπη και Αμερική.

Η προοπτική που βλέπουν οι εταιρείες στο Instagram είναι μεγάλη με το συγκεκριμένο μέσο να έχει κερδίσει περισσότερα από 7 δισεκατομμύρια από τις διαφημίσεις του.

Νέα βραχυχρόνιας μίσθωσης_2
Οι εταιρείες βραχυχρόνιας μίσθωσης πρέπει να εκμεταλλευτούν τη δυναμική του Instagram. © Shutterstock

Μερικοί από τους λόγους που οι ιδιοκτήτες πρέπει να χρησιμοποιούν το Instagram για τις βραχυχρόνιες μισθώσεις;

  •   Μεγαλύτερες πιθανότητες επαναλαμβανόμενων επισκεπτών
  •   Κατεύθυνση επισκεπτών στο website σας
  •   Προσέλκυση νέων πελατών και διεύρυνση δικτύου πελατών
  •   Αναγνώριση από επισκέπτες στην περιοχή σας

Γνώμη: Τι αλλάζει στα ταξίδια το 2021

Με το τέλος του 2020 και το ξεκίνημα των εμβολιασμών, οι συγγραφείς του άρθρου εξετάζουν τις πιο βασικές ερωτήσεις σχετικά με το μέλλον των ταξιδιών. Θα χρειάζεται οι ταξιδιώτες να αποδείξουν πως έχουν κάνει το εμβόλιο πριν από το ταξίδι τους; Σε πόσο καιρό θα επιστρέψουν τα ταξίδια στους κανονικούς τους ρυθμούς; Πότε θα μπορέσουμε να ταξιδέψουμε για επαγγελματικούς σκοπούς και σε περίπτωση ακύρωσης θα ισχύουν ακόμα οι ευέλικτες πολιτικές που ακολουθούν οι αεροπορικές εταιρείες; 

Αυτά τα ερωτήματα καθώς και οι μελλοντικές τάσεις σε ότι αναφορά τα ταξίδια μέσα στο νέο έτος εξετάζονται διεξοδικά, μέσα στο γενικό πλαίσιο των ασφαλών ταξιδιών κατά τη διάρκεια αλλά και μετά την πανδημία.

Rentals United; Τι κέντρισε το ενδιαφέρον των αναγνωστών το 2020

Παρά τις δυσκολίες που έφερε η πανδημία, ο χώρος της βραχυχρόνιας μίσθωσης παρέμεινε ανθεκτικός με χαρακτηριστικό παράδειγμα την δημόσια προσφορά της Airbnb αλλά και τις επενδύσεις που έχουν πραγματοποιηθεί σε αντίστοιχες εταιρείες. Το site Rentals United δημοσίευσε τα 10 άρθρα που κέντρισαν το ενδιαφέρον του αναγνωστικού κοινού για το έτος 2020 και αναδεικνύουν τις τάσεις που επικρατούν στον χώρο. Ανάμεσα στα πιο δημοφιλή άρθρα βρίσκονται: «Οι top 50 εταιρείες βραχυχρόνιας μίσθωσης», «Πως να καταχωρήσετε το διαμέρισμά σας σωστά στο Google» αλλά και «Οι εναλλακτικές τοποθεσίες ενοικίασης διακοπών με κορυφαία απόδοση».

Τι πρέπει να προσέχουν οι ιδιοκτήτες διαμερισμάτων βραχυχρόνιας μίσθωσης το 2021

Ο χώρος των βραχυχρόνιων μισθώσεων απέδειξε πως μπορεί να ανταπεξέλθει και να προσαρμοστεί στις αλλαγές των καιρών. Με την ζήτηση στις ΗΠΑ να έχει αυξηθεί περισσότερο από 100%, εκτιμάται πως θα υπερκεράσει τη ξενοδοχειακή βιομηχανία μέχρι το τέλος του έτους. Πως μπορούν λοιπόν οι ιδιοκτήτες να αξιοποιήσουν τις τάσεις;

Βραχυχρόνια μίσθωση
Ο χώρος των βραχυχρόνιων μισθώσεων απέδειξε πως μπορεί να ανταπεξέλθει και να προσαρμοστεί στις αλλαγές των καιρών. © Shutterstock

Σημαντικός παράγοντας είναι να κατανοήσουν τις μεταβαλλόμενες ανάγκες των ενοικιαστών  προσφέροντας ανταγωνιστικές τιμές σε σχέση με κοντινά ξενοδοχεία και βοηθώντας παράλληλα τον επισκέπτη να μυηθεί στην τοπική κουλτούρα.  Επιπλέον, αναγκαία καθίσταται η συνεχής παρακολούθηση των εξελίξεων στην αγορά με σκοπό την ομαλή προσαρμογή των επιχειρήσεων στις ταχύρρυθμες αλλαγές.

Διαβάστε περισσότερα εδώ: https://www.phocuswire.com/What-Vacation-Rentals-Need-to-do-in-2021

Οικονομία διαμοιρασμού και ταξίδια; Η νέα κύρια δύναμη του τουρισμού 

Το sharing economy έχει αποδειχθεί σε έναν από τους “υπολογίσιμους παίκτες” στην ταξιδιωτική και τουριστική βιομηχανία με εταιρείες όπως Airbnb, Accor, Lyft  και Uber να αποκτούν όλο και περισσότερη οικονομική δύναμη και κύρος.

Η θεματική ερευνητική έκθεση του SB WIRE εξετάζει σε βάθος το θέμα της οικονομίας διαμοιρασμού και τον αντίκτυπο που αυτή έχει σε βιομηχανία, εταιρείες αλλά και τουρίστες. Αναφέρεται σε θέματα που προκύπτουν συχνά στον κλάδο, συμπεριλαμβανομένων συστάσεων για εταιρείες ταξιδιού και τουρισμού.

Και μετά το Airbnb, τι;

Είτε επιβιώσει και μεγαλουργήσει, είτε εξαφανιστεί, το Airbnb δεν είναι μονόδρομος. Ιδού τρεις εναλλακτικές λύσεις με πολύ εντυπωσιακές καταχωρήσεις. Αν θέλετε να δείτε κρατήσεις από νέους πελάτες και ευρύτερες προοπτικές ανάπτυξης των καταλυμάτων σας, δοκιμάστε και τις ακόλουθες πλατφόρμες:

Plum Guide: Μόνο ένα στα τρία ακίνητα που αιτούνται να συμπεριληφθούν, τελικά συμπεριλαμβάνονται. Τα κριτήρια πολύ αυστηρά και το αποτέλεσμα δικαιώνει.

Le Collectionist: To 33% των ακινήτων που φιλοξενούνται στην πλατφόρμα θα το βρείτε μόνο εδώ. Και βέβαια, όλες οι υπηρεσίες που θα σας κάνουν να περάσετε μοναδικά.

The Luxe Nomad: Μεγάλες οικογενειακές συναθροίσεις ή δημιουργικά ησυχαστήρια; Και τα δύο θα τα βρείτε εδώ!

Σπίτια φιλικά προς οικογένειες με άτομα με αυτισμό

Τα άτομα με αυτισμό διαθέτουν εξαιρετικές ευαισθησίες και κάποιες φορές ιδιαίτερες προτιμήσεις (ηχητικά και οπτικά ερεθίσματα, ανάγκη για επαφή με επιφάνειες διαφορετικής υφής κτλ). Δείτε πώς μπορείτε να μετατρέψετε το κατάλυμά σας σε Autism Friendly ξεκινώντας από τους εσωτερικούς χώρους, προχωρώντας στους εξωτερικούς, συνεχίζοντας με ειδικά μέτρα ασφάλειας και καταλήγοντας στη διαδικασία πιστοποίησης μέσω του AutismChecked οργανισμού.

 

Renova Deco
Smart Booking Title
Smart Booking

Explore More