Τα μικροσκοπικά σπίτια που «διπλώνονται» και μεταφέρονται οπουδήποτε (βίντεο)
Photo Credits: Brette Haus/Facebook

Τα μικροσκοπικά σπίτια που «διπλώνονται» και μεταφέρονται οπουδήποτε (βίντεο)

[rt_reading_time postfix="minutes" postfix_singular="minute"] read
Share it:

Τα μικροσκοπικά σπίτια γίνονται όλο και πιο δημοφιλή τα τελευταία χρόνια. Αυτά τα άνετα καταλύματα διατίθενται σε όλα τα σχήματα και διαμορφώνονται με όποιον τρόπο θέλουν οι καταναλωτές. Ομως, όπως και τα σπίτια κανονικού μεγέθους, δεν ήταν ακριβώς φορητά. Τουλάχιστον όχι μέχρι τώρα.

Υπάρχουν πολλά περίεργα είδη τέτοιων σπιτιών, όμως ένα πολύ μικρό σπίτι που «διπλώνεται» και «ξεδιπλώνεται» σαν ένα οριγκάμι είναι σίγουρα ένα από τα πιο ξεχωριστά.

Η εταιρεία Brette Haus με έδρα τη Λεττονία λανσάρει τρεις διαφορετικούς τύπους μικροσκοπικών σπιτιών κατασκευασμένων εξ ολοκλήρου από βιώσιμα υλικά που διπλώνουν και ξεδιπλώνονται σαν χαρτί, κάτι που καθιστά αρκετά εύκολο το να μεταφερθούν οπουδήποτε.

Σύμφωνα με την εταιρεία, μπορούν να συναρμολογηθούν από δύο άτομα σε περίπου τρεις ώρες, καθώς – λόγω του ιδιαίτερου σχεδιασμού τους –  δεν χρειάζονται μόνιμα θεμέλια.

Σύμφωνα με τον ιδρυτή της εταιρείας Γκενάντι Μπακούνιν και οι τρεις τύποι σπιτιών είναι εμπνευσμένοι από το σκανδιναβικό στιλ και μπορούν να αποσταλούν σε όλο τον κόσμο – η εταιρεία έχει στείλει μικροσκοπικά σπίτια από τη Λωζάνη της Ελβετίας έως η Μπούσαν της Νότιας Κορέας.

Το μέγεθος τους κυμαίνεται από 18 έως 108 τετραγωνικά μέτρα και διαθέτουν κουζίνα και μπάνιο (και τα δύο εξοπλισμένα με τα βασικά έπιπλα), καθώς και ένα σαλόνι και ένα υπνοδωμάτιο.

Τα μικροσκοπικά σπίτια αποστέλλονται στο πίσω μέρος ενός ρυμουλκούμενου, φτάνοντας ως ένα δέμα σε ένα μεγάλο κουτί που ξεδιπλώνεται και στερεώνεται στη θέση του. Το σύστημα κατασκευής τους με μεντεσέδες επιτρέπει σε όσους τα επιλέξουν να τα διπλώσουν και να τα μεταφέρουν εύκολα σε κάποια άλλη τοποθεσία όσες φορές θέλουν.

Μικροσκοπικά σπίτια
Το σύστημα κατασκευής τους επιτρέπει σε όσους τα επιλέξουν να τα διπλώσουν και να τα μεταφέρουν εύκολα σε κάποια άλλη τοποθεσία όσες φορές θέλουν. © Brette Haus/Facebook

«Η αποστολή της Brette Haus είναι να κατασκευάζει ποιοτικά ευέλικτα σπίτια, λαμβάνοντας υπόψη ότι σήμερα οι άνθρωποι είναι ευέλικτοι και δεν περιορίζονται σε ένα μόνο μέρος», σύμφωνα με την επίσημη δήλωση της εταιρείας.

Η τιμή ενός μικροσκοπικού σπιτιού της Brette Haus ξεκινά από περίπου 18.000 ευρώ και μπορεί να φτάσει σχεδόν τα 50.000 ευρώ, ανάλογα με το μέγεθος και τον σχεδιασμό.

με πληροφορίες από Lonely Planet, Travel and Leisure 

Renova Deco
Smart Booking Title
Smart Booking

Explore More