Αυτές είναι οι πιο ασφαλείς αεροπορικές για το 2021
Photo Credits: Shutterstock

Αυτές είναι οι πιο ασφαλείς αεροπορικές για το 2021

[rt_reading_time postfix="minutes" postfix_singular="minute"] read
Share it:

Μπορεί να υπήρχαν πολύ λιγότερα αεροπλάνα στον ουρανό τον περασμένο χρόνο, αλλά όσοι προγραμματίζουν ήδη ταξίδια για το 2021, ίσως θα πρέπει να λάβουν υπόψη την τελευταία κατάταξη για τις πιο ασφαλείς αεροπορικές εταιρείες στον κόσμο από την AirlineRatings.com.

Η AirlineRatings «παρακολουθεί» 385 αερομεταφορείς από ολόκληρο τον κόσμο, εξετάζοντας παράγοντες όπως τα αεροπορικά ατυχήματα και τα αρχεία από δυστυχήματα, καθώς και την ηλικία των αεροσκαφών.

«Η πρόκληση φέτος ήταν ο αριθμός των αεροπορικών εταιρειών που συνέχισαν να πετούν, παρόλο που οι 20 πιο ασφαλείς αεροπορικές εταιρείες μας συνέχισαν τις πτήσεις ή είχαν περιορισμένη διακοπή δρομολογίων», δήλωσε ο αρχισυντάκτης της AirlineRatings Τζόφρι Τόμας στο CNN Travel.

Για το 2021, ο ιστότοπος για την ασφάλεια των αεροπορικών εταιρειών κατέταξε την αυστραλιανή αεροπορική εταιρεία Qantas ως τον πιο ασφαλή αερομεταφορέα.

Οι πιο ασφαλείς αεροπορικές εταιρείες
Η Qantas είναι η πιο ασφαλής αεροπορική εταιρεία για το 2021. © Shutterstock

Η AirlineRatings υπογράμμισε τη δέσμευση της Qantas για επανεκπαίδευση πιλότων της μετά την επιστροφή τους στη «δράση» μετά τη διακοπή δρομολογίων λόγω της πανδημίας. Για παράδειγμα, ένας πιλότος ενός Qantas 737 έπρεπε να παρακολουθήσει μια «επανεκπαίδευση» έξι ημερών για να επιστρέψει στον ουρανό.

Η Qantas κατείχε τον τίτλο της ασφαλέστερης αεροπορικής εταιρείας στον κόσμο από το 2014 έως το 2017. Το 2018, η AirlineRatings δήλωσε ότι δεν μπορούσε να βρει κάποιον ξεκάθαρο νικητή και επέλεξε να κατατάξει τις 20 ασφαλέστερες εταιρείες ισότιμα, όμως το 2019 και το 2020 η Qantas κατάφερε να διατηρήσει τον «τίτλο» της.

Κάποιες προηγούμενες χρονιές, η AirlineRatings επέλεξε τον νικητή της και έπειτα καταχώρισε τις υπόλοιπες κορυφαίες αεροπορικές εταιρείες αλφαβητικά.

Αλλά για το 2021, ο ιστότοπος κατέταξε καθεμία από τις 20 κορυφαίες αεροπορικές εταιρείες με αριθμητική σειρά. Η Qatar Airways κατέλαβε τη δεύτερη θέση, ενώ την πρώτη πεντάδα συμπληρώνουν η Air New Zealand η Singapore Airlines και η Emirates.

Ο Τόμας ανέφερε στο CNN ότι το σύστημα αξιολόγησης προσαρμόστηκε ελαφρώς φέτος, ώστε να υπάρχει μεγαλύτερη ακρίβεια.

«Τα τελευταία δύο χρόνια έχουμε συνειδητοποιήσει ότι ορισμένες αεροπορικές εταιρείες, οι οποίες περνούσαν εξαμηνιαίος ελέγχους ασφαλείας, δεν ακολουθούσαν όλα όσα απαιτούσαν οι ελεγκτές σε καθημερινή βάση», τονίζει.

Η AirlineRatings εξέτασε επίσης όλες τις απάτες σχετικά με τις άδειες χειριστών και τους ισχυρισμούς για δωροδοκίες των αεροπορικών εταιρειών.

Ως αποτέλεσμα, αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν έναν πενταετή έλεγχο σοβαρών περιστατικών ασφαλείας για να φτάσουν έτσι στις 20 ασφαλέστερες αεροπορικές εταιρείες.

«Τα ατυχήματα και τα ζητήματα ασφαλείας αντιπροσωπεύουν πέντε από τα επτά αστέρια στις αξιολογήσεις μας, με τους ελέγχους να αντιστοιχούν σε ένα και τη συμμόρφωση με τον Coivid-19 να αντιστοιχεί στο τελευταίο αστέρι για τη μέγιστη κατάταξη επτά αστέρων», λέει ο Τόμας.

Προσθέτει επίσης ότι οι ταξιδιώτες επικεντρώνονται ακόμη περισσότερο στην ασφάλεια των αεροπορικών εταιρειών μετά την πανδημία. «Δεν θεωρούν τίποτα δεδομένο και οι έρευνες μας έχουν τριπλασιαστεί τους τελευταίους έξι μήνες για διάφορα θέματα ασφαλείας, όχι μόνο για τον Covid».

Οι πιο ασφαλείς αεροπορικές εταιρείες
Οι ταξιδιώτες επικεντρώνονται ακόμη περισσότερο στην ασφάλεια των αεροπορικών εταιρειών μετά την πανδημία. © Shutterstock

Η AirlineRatings κατέταξε επίσης τις ασφαλέστερες αεροπορικές εταιρείες χαμηλού κόστους, δημιουργώντας μια ξεχωριστή λίστα για τις 10 κορυφαίες με αλφαβητική σειρά: Air Arabia, Allegiant, EasyJet, Frontier, Jetstar Group, Jetblue, Ryanair, Vietjet, Westjet και Wizz Air.

Δημιούργησε επίσης ένα ξεχωριστό κατάλογο με τις 20 κορυφαίες αεροπορικές εταιρείες που συμμορφώνονται με τις νέες απαιτήσεις για τον Covid-19.

Η λίστα με αλφαβητική σειρά: Air Baltic, Air New Zealand, Alaska Airlines, All Nippon Airways, AirAsia, British Airways, Cathay Pacific Airways, Delta Air Lines, Emirates, Etihad Airways, Eva Air, Japan Airlines, Jetblue, KLM, Korean Airlines, Lufthansa, Singapore Airlines, Southwest, Qatar Airways και Westjet.

Ο Τόμας τόνισε πως η Qatar Airways, για παράδειγμα, παρέχει «ασπίδες» προσώπου – καθώς και μάσκες -, ενώ η Emirates λάνσαρε την ασφάλιση υγείας Covid-19 και κιτ πρώτων βοηθειών για τους επιβάτες.

Οι πιο ασφαλείς αεροπορικές εταιρείες συνολικά για το 2021:

1. Qantas
2. Qatar Airways
3. Air New Zealand
4. Singapore Airlines
5. Emirates
6. EVA Air
7. Etihad Airways
8. Alaska Airlines
9. Cathay Pacific Airways
10. British Airways
11. Virgin Australia/Virgin Atlantic
12. Hawaiian Airlines
13. Southwest Airlines
14. Delta Air Lines
15. American Airlines
16. SAS
17. Finnair
18. Lufthansa
19. KLM
20. United Airlines

με πληροφορίες από CNN Travel

Renova Deco
Smart Booking Title
Smart Booking

Explore More