Ανάμεσα στις 30 καλύτερες παραλίες του κόσμου το Μαραθονήσι Ζακύνθου

Ανάμεσα στις 30 καλύτερες παραλίες του κόσμου το Μαραθονήσι Ζακύνθου

[rt_reading_time postfix="minutes" postfix_singular="minute"] read
Share it:

Στη λίστα του ταξιδιωτικού περιοδικού Conde Nast Traveller με τις 30 καλύτερες παραλίες παγκοσμίως, συμπεριλαμβάνεται η παραλία στο Μαραθονήσι Ζακύνθου.

Αμμώδεις ή βοτσαλωτές, με βράχια ή χωρίς, οι μαγευτικές ελληνικές παραλίες με τα καταγάλανα νερά αποτελούν έναν από τους βασικότερους λόγους, για τους οποίους εκατομμύρια τουρίστες δίνουν κάθε χρόνο «ψήφο εμπιστοσύνης» στα ελληνικά νησιά.

Η λίστα του περιοδικού, περιλαμβάνει κυρίως παραλίες μη οργανωμένες, δυσκολότερα προσβάσιμες, οι οποίες πολύ συχνά δεν συγκεντρώνουν μεγάλο πλήθος επισκεπτών.

Παράλληλα, πρόκειται για μία ποικιλόμορφη λίστα, αποτελούμενη από μοναδικές παραλίες στην Ευρώπη, την Ασία, την Αφρική, καθώς και πολλούς άλλους προορισμούς σε κάθε άκρη του πλανήτη.

Το «κινητό» beach bar του Μαραθονησίου.
Το «κινητό» beach bar του Μαραθονησίου. © Shutterstock

«Ενα μαγευτικό τοπίο που ικανοποιεί ακόμη και τους πιο απαιτητικούς επισκέπτες»

Απέναντι από την ακτή της λίμνης του Κερίου, σε απόσταση 21 χιλιομέτρων από την πόλη της Ζακύνθου, δεσπόζει το Μαραθονήσι, που στολίζει επιβλητικά τον κόλπο του Λαγανού.

Τα κρυστάλλινα τιρκουάζ νερά, η μαγεία του καταπράσινου φυσικού περιβάλλοντος και οι πανέμορφες μικρές θαλάσσιες σπηλιές, συνθέτουν ένα μαγευτικό τοπίο που ικανοποιεί ακόμη και τους πιο απαιτητικούς επισκέπτες.

Καταφύγιο στην ξανθιά αμμώδη παραλία του μικρού νησιού βρίσκουν χελώνες καρέτα – καρέτα, οι οποίες αποτελούν τους μοναδικούς μόνιμους κατοίκους του νησιού.

Το «νησί της χελώνας», όπως είναι ευρέως γνωστό λόγω και του σχήματος του, έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα Natura 2000. Φύλακες του εθνικού θαλάσσιου πάρκου βρίσκονται συνεχώς εκεί, προστατεύοντας το φυσικό του περιβάλλον, τις χελώνες και τα αυγά τους.

Το μαγευτικό Μαραθονήσι δίνει τη δυνατότητα επιλογής ανάμεσα σε δύο υπέροχες παραλίες. Η αμμώδης εξωτική παραλία, με την υπέροχη θέα στον κόλπο του Λαγανά, αποτελεί ιδανικό προορισμό για όσους επιζητούν στιγμές χαλάρωσης.

Οι δύο θαλάσσιες σπηλιές της δεύτερης βοτσαλωτής παραλίας του νησιού – οι οποίες είναι προσβάσιμες μόνο με πλοίο – είναι ιδανικές για όσους αναζητούν την περιπέτεια και την εξερεύνηση.

Η πρόσβαση στο νησί γίνεται μόνο μέσω θαλάσσης, με ιδιωτικό σκάφος ή με προγραμματισμένα δρομολόγια που πραγματοποιούνται καθημερινά. Δεν υπάρχει κανένα κατάστημα, οπότε οι επισκέπτες πρέπει να φροντίσουν να έχουν απαραίτητα εφόδια μαζί τους.

(βάλε τη λίστα αριθμητικά)

Ολόκληρη η λίστα του Conde Nast Traveller με τις 30 καλύτερες παραλίες στον κόσμο

Renova Deco
Smart Booking Title
Smart Booking

Explore More