Το Airbnb αυτορυθμίζεται
Photo Credits: Shutterstock

Το Airbnb αυτορυθμίζεται

[rt_reading_time postfix="minutes" postfix_singular="minute"] read
Share it:

Αναγκαία η μείωση εξόδων στις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις ακόμα και μετά την ανάκαμψη και οι δέκα μετοχές που αξίζει κάποιος να επενδύσει τα χρήματά του.

Ελαβε τέλος η διαμάχη Airbnb-IBM

Στο Delaware έκλεισε η υπόθεση που ξεκίνησε τον περασμένο Μάρτιο εν μέσω πανδημίας σχετικά με τη χρήση πατέντας της IBM από το Airbnb χωρίς προηγουμένως η εταιρεία του Brian Chesky να πάρει την ανάλογη άδεια ή να καταβάλλει κάποιο ποσό. Oι όροι της εξωδικαστικής συμφωνίας δεν έγιναν γνωστοί.

Αναγκαία η μείωση εξόδων στις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις ακόμα και μετά την ανάκαμψη

Σημαντικός παράγοντας για την ομαλή λειτουργία των ξενοδοχείων ακόμα και μετά την εξάλειψη του κορονοϊού είναι η μείωση των δαπανών, σύμφωνα με τον Norman Jenkins. Ο πρόεδρος της Capstone Development τόνισε πως ένα θετικό αποτέλεσμα της πανδημίας είναι ότι οι επιχειρήσεις  κατανόησαν πώς να λειτουργούν πιο αποτελεσματικά. «Όταν όλα ξαναεπιστρέψουν σε κανονικούς ρυθμούς, ο τρόπος σκέψης των ξενοδόχων πρέπει να παραμείνει ως έχει», επεσήμανε ο Jenkins.

Αναγκαία η μείωση εξόδων στις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις
Σημαντικός παράγοντας για την ομαλή λειτουργία των ξενοδοχείων είναι η μείωση των δαπανών. © Shutterstock

Ο Jim Alderman, διευθύνων σύμβουλος του Radisson Hotel Group, συμπλήρωσε ότι οι ανάγκες των ιδιοκτητών έχουν αλλάξει και πολλές από αυτές συνδέονται με την διατήρηση του κόστους σε ελεγχόμενα επίπεδα και την επιστροφή σε θετικές ταμειακές ροές.

H εταιρεία Travel Nest εξασφάλισε χρηματοδότηση 1.8 εκατομμυρίων λιρών από την Silicon Valley Bank και την Scottish Enterprise

H Travel Nest, διαφημιστική πλατφόρμα για διαμερίσματα βραχυχρόνιας μίσθωσης σε Ευρώπη και Αγγλία κατάφερε να σημειώσει τριψήφια ποσοστά ανοδικής πορείας κατά την περίοδο του Covid-19, κερδίζοντας έτσι μια χρηματοδότηση 1.8 εκατομμυρίων λιρών από την Silicon Valley Bank και την Scottish Enterprise. Όπως δήλωσε ο chief executive της εταιρείας «Οι αριθμοί δείχνουν ότι ο κόσμος προτιμάει την βραχυχρόνια μίσθωση σε σχέση με τα ξενοδοχεία ενώ παράλληλα παρατηρείται αλλαγή στις συμπεριφορές ταξιδιωτων καθώς προτιμούν ταξιδιωτικούς προορισμούς εκτός πόλεων».

Η εταιρεία θα αξιοποιήσει την χρηματοδότηση για την εξέλιξη του προϊόντος αλλά και στο να επεκτείνει το αγοραστικό της κοινό.

Προτεραιότητα η μεταρρύθμιση κανόνων για βραχυπρόθεσμες ενοικιάσεις στο Βερμόντ

Οι μεταρρυθμίσεις κανονισμών στον τομέα των βραχυπρόθεσμων ενοικιάσεων θα αποτελέσουν κορυφαία προτεραιότητα του Εμπορικού Επιμελητηρίου του Βερμόντ στην προσεχή νομοθετική σύνοδο. Κύριος σκοπός του συλλόγου είναι να εξισορροπήσει το επίπεδο ανταγωνισμού για τα μέλη που λειτουργούν σε παραδοσιακές επιχειρήσεις διαμονής.  

Το συγκεκριμένο τμήμα θα ζητήσει από τους νομοθέτες να δημιουργήσουν ένα σύστημα εγγραφής για εταιρείες βραχυπρόθεσμων ενοικιάσεων όπως Airbnb και VRBO. Μέχρι στιγμής αυτού του τύπου οι εταιρείες υπόκεινται στον ίδιο φόρο κρατικών δωματίων και γευμάτων που πληρώνουν πανδοχεία και ξενοδοχεία, μολαταύτα δεν χρειάζεται να κάνουν έναρξη δραστηριότητας, γεγονός που κάνει την συμμόρφωση τους με τους κανόνες εθελοντική.

Δυνατή η αρμονική συνύπαρξη βραχυχρόνιων μισθώσεων και γειτονιάς με τους κατάλληλους κανόνες

Με αφορμή το διάταγμα που ψηφίστηκε στο Σαν Ντιέγκο για την αδειοδότηση των διαμερισμάτων βραχυχρόνιας μίσθωσης, ο James P.Rudolph προτείνει τέσσερις δυνατούς τρόπους ρύθμισης του προβλήματος. 

Βραχυχρόνια μίσθωση
Δυνατή η αρμονική συνύπαρξη βραχυχρόνιων μισθώσεων και γειτονιάς. © Shutterstock

Αρχικά, το διαμέρισμα θα πρέπει να είναι η βασική κατοικία του ιδιοκτήτη, αποφεύγοντας έτσι τους επενδυτές. Παράλληλα, ο αριθμός των διαμερισμάτων βραχυχρόνιας μίσθωσης καθώς και το διάστημα ενοικίασης πρέπει να περιοριστούν. Τέλος, τα διαμερίσματα θα πρέπει να εγγραφούν ως επιχειρήσεις και να φορολογηθούν αναλόγως, με τους φόρους να επιστρέφουν κατά κάποιο τρόπο στις τοπικές κοινότητες.  

Το Airbnb αυτορρυθμίζεται: Προτεραιότητα η διαφορετικότητα

Μέχρι το τέλος του 2025, η εταιρεία στοχεύει στο 20% του εργατικού της δυναμικού να εκπροσωπείται από μειονότητες. Αυτή την στιγμή οι μειονότητες καταλαμβάνουν μόλις το 12%.

Δεύτερος στόχος της Airbnb είναι να ενισχυθεί η εκπροσώπηση από γυναίκες στο 50%, από το 46% που βρίσκεται αυτήν τη στιγμή. Αξίζει να σημειωθεί ότι η εταιρεία έχει να εκδώσει πλήρη ετήσια αναφορά πολυπολιτισμικότητας από της αρχές του 2019.

Ποιες εταιρείες αποτελούν απειλή για τις μετοχές της

To άρθρο του Σταύρου Γεωργιάδη στο Investor Place προτείνει ορισμένους πιο ‘’ασφαλείς παίκτες’’  από τον χώρο των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων, στους οποίους μπορεί κάποιος να επενδύσει. Παρόλο που η Airbnb παραμένει μια πρωτοποριακή εταιρεία με τεράστιο μερίδιο στην αγορά, η μετοχή της κοστολογείται αρκετά υψηλά. Παράλληλα οι μετοχές των ξενοδοχείων προβλέπεται να ανέβουν μόλις ο τουρισμός ξαναρχίσει να λειτουργει σε κανονικούς ρυθμούς.

Οι τρεις εναλλακτικές που προτείνονται είναι οι εξής:

  •   Booking Holdings (NASDAQ:BKNG)
  •   Choice Hotels International (NYSE:CHH)
  •   MGM Resorts International (NYSE:MGM)

H Airbnb θα χρηματοδοτεί μια εταιρεία ετησίως, χωρίς δεσμεύσεις, σαν φόρο τιμής στον αρχικό επενδυτή της, Ron Conway.

O Brian Chesky, CΕΟ και ιδρυτής της Αμερικάνικης εταιρείας εγκαινίασε το πρόγραμμα χρηματοδότησης ‘Ron Conway/SV Angel Economic Empowerment Award’, αφιερώνοντας το στον αρχικό επενδυτή της Ron Conway.

Μέσω αυτού του προγράμματος Chesky και Conway θα επιλέγουν να χρηματοδοτήσουν ετησίως μια startup η οποία στοχεύει σε δημιουργία θέσεων εργασίας παγκόσμιος. Πέρα από αυτήν οικονομική βοήθεια «χωρίς δεσμεύσεις», η εκάστοτε εταιρεία θα λαμβάνει και συμβουλευτική καθοδήγηση από τον CEO και τον αρχικό επενδυτή της Airbnb.

Ο Bill Gates και ο Ben Horowitz επικρότησαν δημοσίως την προσπάθεια του ιδρυτή του Airbnb να αναδείξει την αξία και σημασία του «σωστού επενδυτή τη σωστή στιγμή» που στη συγκεκριμένη περίπτωση ήταν ο Conway.

Αποψη: Γιατί δεν επένδυσα πολλά χρήματα στις μετοχές της Airbnb 

Ο Keith Nolan, αναλύει στο εν λόγω άρθρο του λόγους για τους οποίους προτίμησε να αγοράσει μόνο ένα μικρό μερίδιο μετοχών της Airbnb και γιατί θεωρεί πως είναι καλύτερο κάποιος να παρατηρήσει την οικονομική της εξέλιξη της Αμερικανικής εταιρείας πριν προχωρήσει σε επενδύσεις. Στο τέλος, δίνει και τη δική του συμβουλή για τις δέκα μετοχές στις οποίες αξίζει να επενδύσει κάποιος. Και καμία από αυτές δεν είναι το Airbnb.

 

Renova Deco
Smart Booking Title
Smart Booking

Explore More