Το εντυπωσιακότερο κρουαζιερόπλοιο του 2021 θα μοιάζει με λούνα παρκ
Photo Credits: Carnival Cruise Line

Το εντυπωσιακότερο κρουαζιερόπλοιο του 2021 θα μοιάζει με λούνα παρκ

[rt_reading_time postfix="minutes" postfix_singular="minute"] read
Share it:

Στην κρύα, σκοτεινή Φινλανδία – εν μέσω πανδημίας – οι εργάτες στα ναυπηγεία Meyer Turku εργάστηκαν για να καταφέρουν να τοποθετήσουν ένα Roller Coaster πάνω σε ένα κρουαζιερόπλοιο – το πρώτο στον κόσμο που θα μοιάζει με ένα τεράστιο λούνα παρκ.

Αλλοι δημιούργησαν ένα ζυθοποιείο που μπορεί να παράγει μπύρες με φιλτραρισμένο θαλασσινό νερό, οι οποίες θα προορίζονται για ένα κοινό που θα ανέρχεται σε έως και 6.500 επιβάτες.

Η δουλειά τους στο ναυπηγείο έχει πλέον ολοκληρωθεί: το Mardi Gras, το μεγαλύτερο «Fun Ship» της Carnival Cruise Lines, είναι έτοιμο να σαλπάρει.

Το εντυπωσιακότερο κρουαζιερόπλοιο το 2021
Το «Mardi Gras» είναι έτοιμο να σαλπάρει. © Carnival Cruise Line

Βέβαια, υπάρχει ακόμη αβεβαιότητα σχετικά με το πότε τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) των ΗΠΑ θα επιτρέψει σε κρουαζιερόπλοια να σαλπάρουν και πάλι – ή στην περίπτωση του Mardi Gras – να ανοίξουν για πρώτη φορά τις πύλες τους.

Η Carnival σχεδιάζει να αρχίσει να μεταφέρει επιβάτες με το κρουαζιερόπλοιο τον Απρίλιο, με εβδομαδιαία δρομολόγια σε όλη την Καραϊβική.

Αυτός ο στόχος μπορεί να αποδειχθεί απλά ένα μεγαλόπνοο – αλλά μη ρεαλιστικό – σχέδιο, δεδομένου ότι το CDC θα απαιτήσει από όλα τα πλοία να υποβάλουν αίτηση για πιστοποιητικά που δεν έχουν καθοριστεί ακόμη και να πραγματοποιήσουν δοκιμαστικές κρουαζιέρες για να αποδείξουν την ετοιμότητα τους στην αντιμετώπιση ζητημάτων που σχετίζονται με την πανδημία.

Το πιο εντυπωσιακό κρουαζιερόπλοιο στον κόσμο θα μοιάζει με λούνα παρκ
Το «Mardi Gras» θα είναι το πιο «τρελό», το πιο εντυπωσιακό νέο κρουαζιερόπλοιο του 2021. © Carnival Cruise Line

Υπάρχει επίσης το ζήτημα των κλειστών συνόρων και το γεγονός ότι ουσιαστικά κανένα κρουαζιερόπλοιο δεν έχει επιστρέψει μέχρι στιγμής χωρίς κάποιο επιβεβαιωμένο κρούσμα Covid-19.

Ανεξάρτητα όμως από το πότε θα κάνει το παρθενικό του ταξίδι – και εάν η Carnival καταφέρει να ξεπεράσει τη ζημιά που προκάλεσαν στην εικόνα της τα κρούσματα Covid-19 σε κρουαζιερόπλοια της στις αρχές της πανδημίας – είναι βέβαιο ότι θα είναι το πιο «τρελό», το πιο εντυπωσιακό νέο κρουαζιερόπλοιο του 2021.

Εκτός από το ρόλερ κόστερ στο ανώτερο κατάστρωμα, το πλοίο αξίας 950 εκατομμυρίων δολαρίων θα έχει 1,5 φορά το μέγεθος του μεγαλύτερου πλοίου της Carnival. Θα διαθέτει επίσης δύο θέατρα, πέντε νεροτσουλήθρες, zipline και ένα σταθμευμένο Fiat του 1972 σε μια εσωτερική «πλατεία», ιδανικό για Instagram posts.

Θα είναι επίσης το πρώτο κρουαζιερόπλοιο στη Βόρεια Αμερική που θα λειτουργεί με υγροποιημένο φυσικό αέριο, το οποίο μειώνει κατά 96% τις εκπομπές αιωρούµενων σωµατιδίων και εξαλείφει έως και 25% τις εκπομπές άνθρακα, σε σύγκριση με τους ντίζελ κινητήρες κρουαζιερόπλοιων.

Αυτό κάνει το Mardi Gras το «πιο πράσινο» μεγάλο κρουαζιερόπλοιο που θα ταξιδεύει από τις ΗΠΑ προς την Καραϊβική και το Μεξικό.

με πληροφορίες από Bloomberg

Renova Deco
Smart Booking Title
Smart Booking

Explore More