7 τρόποι με τους οποίους θα αλλάξουν τα αεροπορικά ταξίδια
Photo Credits: Shutterstock

7 τρόποι με τους οποίους θα αλλάξουν τα αεροπορικά ταξίδια

[rt_reading_time postfix="minutes" postfix_singular="minute"] read
Share it:

Μετά από μια χρονιά όπως το 2020, είναι ασφαλές να «στοιχηματίσουμε» ότι τα αεροπορικά ταξίδια δεν θα είναι ποτέ ξανά ίδια. Σε έναν κλάδο που επηρεάστηκε όσο λίγοι από την πανδημία, έχουν ήδη σημειωθεί αμέτρητες αλλαγές προκειμένου οι αεροπορικές εταιρείες να προσαρμοστούν και να επιβιώσουν.

Υπάρχει επίσης μια νέα ελπίδα ότι η κατάσταση για τον κλάδο των αερομεταφορών θα μπορούσε να γίνει σύντομα αρκετά καλύτερη, με τους εμβολιασμούς να έχουν ήδη ξεκινήσει σε άρκετες περιοχές του πλανήτη. Παράλληλα, αεροπορικές εταιρείες σε όλο τον κόσμο προετοιμάζονται για τη μεταφορά των εμβολίων, η οποία ενδέχεται να τους δώσει μια σημαντική «ένεση» ρευστότητας.

Ακόμη και έτσι, οι επιπτώσεις της κρίσης θα εξακολουθούν να γίνονται αισθητές τόσο από τους επιβάτες, όσος και από τις ίδιες τις αεροπορικές τα επόμενα χρόνια. Ακολουθούν 7 αλλαγές που αναμένεται να καθορίσουν την πορεία του κλάδου των αερομεταφορών τα επόμενα χρόνια.

Νέες καινοτομίες στις πτήσεις μεγάλων αποστάσεων

Από τα σκυλιά που «μυρίζονται» ιούς στα αεροδρόμια έως τις νέες εφαρμογές που επεξεργάζονται τις ιατρικές πληροφορίες των ταξιδιωτών σχετικά με τον Covid-19 και την ιχνηλάτηση επαφών από τις αεροπορικές εταιρείες, η βιομηχανία των αεροπορικών ταξιδιών γίνεται όλο και πιο δημιουργική για να επανεκκινήσει με ασφάλεια τις πτήσεις μεγάλων αποστάσεων.

Μέτρα ασφαλείας σε αεροδρόμιο
Ο αεροπορικός κλάδος επενδύει στην ασφάλεια. © Shutterstock

Η Delta Air είναι έτοιμη να επανεκκινήσει πτήσεις προς την Ευρώπη με ένα νέο πρόγραμμα πραγματοποίησης τεστ, ενώ οι νέες εφαρμογές θα κάνουν ευκολότερη την πρόσβαση του συνοριακού προσωπικού σε αποτελέσματα τεστ και πληροφορίες σχετικά με τον εμβολιασμό.

Επανεκκίνηση για τα επαγγελματικά ταξίδια

Ενας από τους σημαντικότερους παράγοντες για την ανάκαμψη των αεροπορικών εταιρειών θα είναι η επιστροφή των επαγγελματικών ταξιδιωτών. Όμως, αυτοί οι σημαντικοί επιβάτες δεν θα επιβιβάζονται στην παλιά καμπίνα του αεροσκάφους.

Πριν επιστρέψουν στα αεροπλάνα, οι επιχειρηματίες θέλουν να δουν σημαντικές αναπροσαρμογές, όπως ευρύχωρα ιδιωτικά καθίσματα, business class αεροπορικά εισιτήρια με πρόσθετα προνόμια και πιο επιεικείς πολιτικές ακύρωσης.

Τα εμβόλια κάνουν ήδη τη διαφορά

Οι εμβολιασμοί έχουν ήδη ξεκινήσει και οι ταξιδιώτες αισθάνονται πιο αισιόδοξοι για την πραγματοποίηση πτήσεων από το επόμενο έτος: η ιστοσελίδα αναζήτησης πτήσεων Skyscanner ανέφερε ότι οι κρατήσεις για οικονομικά ταξίδια μετ ‘επιστροφής αυξήθηκαν κατά 9% μετά τις πρώτες θετικές ειδήσεις για το εμβόλιο.

Διευθύνοντες σύμβουλοι αεροπορικών εταιρειών, ανάμεσα στις οποίες βρίσκονται η Qantas Airways και η Delta Air, έχουν ήδη τονίσει ότι αρκετά σύντομα θα απαιτούν να έχουν εμβολιαστεί οι επιβάτες τους πριν την πτήση.

Τα νέα αεροσκάφη θα αλλάξουν την εμπειρία των ταξιδιών

Καθώς η «μετα-πανδημική» ανάκαμψη αρχίζει να διαμορφώνεται, οι ειδικοί αναφέρουν ότι η τάση που θέλει τις αεροπορικές εταιρείες να «αποφεύγουν» τα μεγαλύτερα αεροσκάφη – όπως το Boeing 747 και το Airbus A38 – ήρθε για να μείνει.

Αεροσκάφος μονού διαδρόμου
Οι αεροπορικές εταιρείες «αποφεύγουν» τα μεγαλύτερα αεροσκάφη. © Shutterstock

Οι αερομεταφορείς επιλέγουν πιο ευκίνητα και αποδοτικά αεροσκάφη και επενδύουν σε φουτουριστικά σχέδια. Τα μικρότερα αεροσκάφη δεν σημαίνουν και λιγότερη άνεση: περιμένετε να συναντήσετε ευρύτερα καθίσματα, μεγαλύτερα παράθυρα και μεγαλύτερους χώρους αποθήκευσης.

Τα οικογενειακά ταξίδια θα καθορίσουν τους νέους προορισμούς των αεροπορικών

Ανάμεσα στους ελάχιστους «αξιόπιστους» φετινούς πελάτες των αεροπορικών, είναι οι άνθρωποι της διασποράς που επισκέπτονται τους συγγενείς τους. Αυτό που ξεκίνησε ως ζήτηση για ειδικά συντονισμένες πτήσεις επαναπατρισμού για όσους βρίσκονταν στο εξωτερικό εν μέσω της κρίσης που προκάλεσε η πανδημία του Covid-19, έγινε η έμπνευση για νέες διεθνείς διαδρομές.

Τώρα, οι αερομεταφορείς σε όλο τον κόσμο καλύπτουν νέες διαδρομές με βάση αυτήν την τάση: μέρη όπως το Νέο Δελχί, η Άκρα, το Μπρίσμπεϊν, η Μπανγκαλόρ και το Λάγκος είναι μόνε μερικοί από τους προορισμούς που έχουν προσθέσει οι αεροπορικές εταιρείες στα δρομολόγια τους μέχρι στιγμής.

Οι κρατήσεις θα παραμείνουν ευέλικτες

Οι επιβάτες είχαν μεγαλύτερη ευελιξία κατά τη διάρκεια της πανδημίας – και δεν φαίνονται διατεθειμένοι να τη χάσουν. Ευτυχώς, οι περισσότερες αεροπορικές εταιρείες φαίνεται να έχουν ήδη αναγνωρίσει αυτήν την ανάγκη και έχουν αρχίσει να λειτουργούν χωρίς ενοχλητικές χρεώσεις αλλαγής και ακύρωσης.

Επιβάτες σε αεροδρόμιο
Οι επιβάτες είχαν μεγαλύτερη ευελιξία κατά τη διάρκεια της πανδημίας. © Shutterstock

Ιατρική περίθαλψη στο αεροδρόμιο

Ενώ τα τεστ ανίχνευσης του Covid-19 γίνονται όλο και συχνότερα στα αεροδρόμια, οι ειδικοί πιστεύουν ότι η τάση της παροχής ιατρικής περίθαλψης στο αεροδρόμιο θα «μείνει» ακόμη και μετά το τέλος της πανδημίας.

«Οι διεθνείς ταξιδιώτες στο μέλλον, όταν θα πρέπει να κάνουν τα εμβόλια τους ή να πάρουν φάρμακα όταν πηγαίνουν για ένα σαφάρι στην Αφρική, θα μπορούν να τα κάνουν όλα αυτά στο αεροδρόμιο», τονίζει ο Νταγκ Σάτζμαν, διευθύνων σύμβουλος της αλυσίδας αεροδρομίων XpresSpa. «Πρόκειται για υπηρεσίες που έλειπαν από τα αεροδρόμια. Πιστεύουμε ότι βρισκόμαστε στην πρώτη γραμμή της δημιουργίας μιας εντελώς νέας βιομηχανίας ταξιδιωτικής υγείας και ευεξίας».

με πληροφορίες από Conde Nast Traveler 

Renova Deco
Smart Booking Title
Smart Booking

Explore More