Τα νέα της βραχυχρόνιας μίσθωσης ακινήτων
Photo Credits: Shutterstock

Τα νέα της βραχυχρόνιας μίσθωσης ακινήτων

[rt_reading_time postfix="minutes" postfix_singular="minute"] read
Share it:

Στην Ελλάδα η πλειοψηφία του Ελληνικού Πάνελ Οικονομολόγων τάσσεται υπέρ της στήριξης της οικονομίας διαμοιρασμού ενώ ταυτόχρονα ψηφίστηκε η μείωση φόρου για τους εργαζόμενους του εξωτερικού που επιλέγουν την Ελλάδα ως τόπο εργασίας. Την ίδια ώρα, στην Πορτογαλία τα άλλοτε τουριστικά διαμερίσματα μετατρέπονται σε μόνιμες κατοικίες. 

Ενημερωθείτε για τις τελευταίες εξελίξεις στο χώρο των βραχυχρόνιων μισθώσεων με τις ειδήσεις που ξεχώρισαν από τη διεθνή και ελληνική επικαιρότητα.

73% του Ελληνικού Πάνελ Οικονομολόγων πιστεύει ότι πρέπει να υπάρξει στήριξη σε εταιρείες τύπου Airbnb

Ομόφωνη ήταν η στήριξη του Ελληνικού Πάνελ Οικονομολόγων ως προς την ανάπτυξη της οικονομίας διαμοιρασμού (ή αλλιώς της περιστασιακής οικονομίας) στην χώρα μας, με πάνω από 7 από τα 10 μέλη να συμφωνούν ότι πρέπει να υπάρξει αρωγή σε πλατφόρμες όπως Airbnb και Lyft. Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο Δημήτρης Βαγιανός, καθηγητής χρηματοοικονομικών στο London School of Economics: «Οι νέες τεχνολογίες καθιστούν την ανάπτυξη της οικονομίας διαμοιρασμού αναπόφευκτη. Το κράτος θα πρέπει να συμβαδίσει με την πραγματικότητα αυτή, βρίσκοντας όμως τρόπους να διασφαλίζει τα συμφέροντα των εργαζομένων».

Νέα Βραχυχρόνιας Μίσθωσης
To Ελληνικό Πάνελ Οικονομολόγων πιστεύει ότι πρέπει να υπάρξει στήριξη σε εταιρείες τύπου Airbnb. © Shutterstock

Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Τα ξενοδοχεία Marriott εστιάζουν στην πολυτελή βραχυπρόθεσμη ενοικίαση, κρατώντας όμως τις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις στο κέντρο της στρατηγικής τους

 O Αρνε Σόρενσον, γενικός διευθυντής των ξενοδοχείων Marriott δήλωσε πως ενώ υπάρχει ενδιαφέρον από τον όμιλο για το χώρο της βραχυχρόνιας μίσθωσης, δεν σκοπεύει να εστιάσει περισσότερο σε αυτόν με σκοπό να ανταγωνιστεί εταιρείες όπως η Airbnb.

Οι ξενοδοχειακές μονάδες Marriott εισήλθαν στο χώρο της βραχυχρόνιας μίσθωσης το 2019, προσφέροντας πολυτελείς κατοικίες για ενοικίαση και κατάφεραν μέσα σε έναν χρόνο να αυξήσουν τις καταχωρήσεις τους από 2.000 σε 12.000. Μολαταύτα όπως δηλώνει ο Σόρενσον, ο συγκεκριμένος τομέας αποτελεί ένα μικρό μέρος των γενικών εσόδων της Marriot και βασική φιλοσοφία της εταιρείας σχετικά με την βραχυχρόνια μίσθωση είναι η παροχή premium και πολυτελών κατοικιών.

Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Η εταιρεία διαχείρισης ξενοδοχειακών μονάδων Accor εγκαινιάζει κατηγορία βραχυπρόθεσμων ενοικιάσεων

Η γαλλική πολυεθνική εταιρεία φιλοξενίας Accor S.A, η μεγαλύτερη στον κλάδο της στην Ευρώπη και έκτη παγκοσμίως, εγκαινιάζει κατηγορία βραχυπρόθεσμων ενοικιάσεων, ανταποκρινόμενη στην μεγάλη ζήτηση που υπάρχει στον συγκεκριμένο τομέα.

Accor
Η Accor εγκαινιάζει κατηγορία βραχυπρόθεσμων ενοικιάσεων. © Shutterstock

Η ιστοσελίδα που δημιουργήθηκε συγκεκριμένα για διαμερίσματα και βίλες δεν έχει σκοπό να λειτουργεί ανεξάρτητα από τις ξενοδοχειακές μονάδες Accor, διαφημίζοντας ιδιόκτητες κατοικίες εντός των ακινήτων της (Raffles, Banyan, Fairmont, or SLS).

Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Covid-19: H Πορτογαλία μετατρέπει τουριστικά διαμερίσματα σε μόνιμες κατοικίες

Στην αξιοποίηση των μέχρι τώρα τουριστικών καταλυμάτων σε μόνιμες κατοικίες αποφάσισε να προβεί η Πορτογαλία καθώς παρουσιάστηκαν έκτακτες ανάγκες λόγω κορονοϊού. Τα σχεδόν 20.000 διαμερίσματα τύπου Airbnb στην πόλη της Λισαβόνας – που αναλογούν περίπου στο ένα τρίτο όλων των ιδιοκτησιών, θα παρέχονται σαν οικονομικά προσιτές μόνιμες κατοικίες σε ενοικιαστές που θα βρίσκει το κράτος.

Προσφέροντας στους ιδιοκτήτες την ευκαιρία να νοικιάζουν τα διαμερίσματα τους για το λιγότερο μια πενταετία με μηνιαίο εισόδημα που υπολογίζεται περίπου στα 1.000 ευρώ, η χώρα προσπαθεί να καταπολεμήσει μακροπρόθεσμα την οικονομική αστάθεια που έχει προκληθεί δημιουργώντας ένα πιο ασφαλές οικονομικό περιβάλλον για επιχειρήσεις, ιδιοκτήτες και ενοικιαστές.

Παρόμοια τακτική ακολουθεί και η Ιρλανδία όπου η πλειοψηφία των παράνομων διαμερισμάτων βραχυχρόνιας μίσθωσης στην περιοχή του Δουβλίνου επέστρεψαν στην αγορά σαν μόνιμες κατοικίες μετά από έρευνα του Δήμου. 

Σε πάνω από 900 ακίνητα ανακαλύφθηκε ότι είχαν αθετηθεί όροι συμβολαίων σχετικά με τη χρήση ακινήτων για τουρίστες και βραχυχρόνια μίσθωση. Οι ιδιοκτήτες των ακινήτων στις περιοχές με περιορισμούς ενοικίων πρέπει να λάβουν ειδική άδεια για να χρησιμοποιήσουν την κατοικία τους για βραχυχρόνια μίσθωση για περισσότερους από τρεις μήνες τον χρόνο.

Διαβάστε περισσότερα εδώ.


Μείνετε ενημερωμένοι για τα νέα της αγοράς βραχυχρόνιων μισθώσεων μέσα από το podcast «All About Hospitality» του Hospitality Services.

Renova Deco
Smart Booking Title
Smart Booking

Explore More