Οι ανάλαφρες ιδιαιτερότητες ενός ναπολιτάνικου σακακιού

Οι ανάλαφρες ιδιαιτερότητες ενός ναπολιτάνικου σακακιού

[rt_reading_time postfix="minutes" postfix_singular="minute"] read
Share it:

Πολλοί είναι αυτοί που υποστηρίζουν ότι η Βρετανία δημιούργησε το σακάκι όπως το ξέρουμε αλλά η Ιταλία είναι αυτή που το τελειοποίησε. Η ιστορία και τα χαρακτηριστικά του giacca napoletana.

Μπορεί αυτό που ονομάζουμε κλασικό ανδρικό στιλ να γεννήθηκε στο κρύο και βροχερό Λονδίνο αλλά πολλοί είναι αυτοί που υποστηρίζουν ότι τελειοποιήθηκε στη μεσογειακή και ηλιόλουστη Νάπολη.

Η αλήθεια είναι ότι στην επίσης μεσογειακή και ζεστή Ελλάδα, ίσως να ταιριάζει περισσότερο το ανάλαφρο ναπολιτάνικο στιλ σε σχέση με το βαρύ και δομημένο βρετανικό, αλλά αυτό επαφίεται περισσότερο στο προσωπικό γούστο του καθενός.

Όπως και να έχει, οι ναπολιτάνοι ράφτες τη σήμερον θεωρούνται οι καλύτεροι στον κόσμο και χιλιάδες είναι οι ευκατάστατοι δανδήδες οι οποίοι συρρέουν στα γραφικά σοκάκια της ιταλικής πόλης αναζητώντας τις sartoria του Antonio Panico και του Renato Ciardi.

Το βασικό χαρακτηριστικό ενός ναπολιτάνικου σακακιού είναι η αποδόμηση. Σε αντίθεση με το κλασικό βρετανικό στιλ, το giacca napoletana έχει ελάχιστη φόδρα, καθόλου βάτα και λίγο καναβάτσο μόνο στο στήθος ώστε να επιτευχθεί η απαιτούμενη δομή. Με αυτόν τον τρόπο το σακάκι αποτάσσει κάθε τι το περιττό και κρατάει μόνο τα απαραίτητα, προσφέροντας στον φέροντα, μόνο κομψότητα και… δροσιά.

Διαβάστε την συνέχεια στο monopeto.gr

Smart Booking Title
Smart Booking

Explore More