Ενα site για όσους θέλουν ένα «διάλειμμα» από την καραντίνα
Photo Credits: Shutterstock

Ενα site για όσους θέλουν ένα «διάλειμμα» από την καραντίνα

[rt_reading_time postfix="minutes" postfix_singular="minute"] read
Share it:

Από την αρχή της πανδημίας, υπάρχει μία αντίστροφη σχέση ανάμεσα στην καμπύλη των κρουσμάτων και τα ταξίδια: καθώς ο αριθμός των κρουσμάτων αυξάνεται, η απόσταση που οι άνθρωποι προτίθενται να ταξιδέψουν μειώνεται.

Η κούραση από την πανδημία είναι εμφανής. Πολλοί άνθρωποι έχουν βαρεθεί να κοιτάνε τους ίδιους τέσσερις τοίχους και ψάχνουν για μία έξοδο, χωρίς όμως να χρειαστεί να απομακρυνθούν πολλοί από το σπίτι τους.

Η εύρεση ενός μέρους που θα είναι μόλις λίγα χιλιόμετρα από το σπίτι δεν είναι εύκολη. Τα περισσότερα booking sites  προσκαλούν τους χρήστες να ξεκινήσουν την αναζήτησή τους βάζοντας έναν συγκεκριμένο προορισμό ή ξενοδοχείο. Αυτή είναι μια καλή αφετηρία αν ξέρεις που θέλεις να πας. Τι γίνεται όμως αν δεν γνωρίζεις.

H ιστοσελίδα Tablet Hotels δημιούργησε την εφαρμογή «Take Me Away» για να βοηθήσει όσους δεν αντέχουν άλλη την καραντίνα να βρουν ασφαλείς λύσεις σε κοντινή απόσταση από το σπίτι τους.

Η Tablet Hotels που είναι μέρος του οδηγού Michelin από το 2018 επέλεξε έξι χιλιάδες ανεξάρτητα ξενοδοχεία, σε μία κίνηση αντίθεσης με τις ξενοδοχειακές αλυσίδες. 

Αν και υπάρχει πληθώρα booking sites το «Take Me Away» είναι το κατάλληλο για να ξεφύγετε εν μέσω της πανδημίας. Ξεκίνησε τη λειτουργία του τον Ιούνιο αλλά γρήγορα προσαρμόστηκε στις ταξιδιωτικές ανάγκες του 2020.

«Εχει γίνει ξεκάθαρο ότι η κατάσταση θα διαρκούσε περισσότερο από όσο νομίζαμε» λέει ο ιδρυτής της ιστοσελίδας Λόρεντ Βερνς, ο οποίος «έπιασε» γρήγορα τη νέα ταξιδιωτική τάση.

«Δεν ήταν μόνο τα ταξίδια πλέον. Ήταν ένα αίσθημα: “πώς μπορώ να κάνω ένα διάλειμμα από αυτήν την κατάσταση”», τονίζει ο Βερνς. «Εγινε πολύ γρήγορα ξεκάθαρο ότι το βασικό κριτήριο ήταν η απόσταση».

Η ομάδα του Βερνς προσάρμοσε την εφαρμογή προσθέτοντας δύο φίλτρα αναζήτησης: «Staycation» και «απόσταση».

Βασικός στόχος του «Take Me Away» είναι να εμπνεύσει και πάλι τους ταξιδιώτες να κάνουν αυτό που αγαπούν περισσότερο… να ταξιδέψουν.

«Τα εργαλεία του “Staycation” και της “απόστασης” ουσιαστικά αφορούν τα ταξίδια που μπορούν να γίνουν με υπευθυνότητα» λέει ο Βερνς. «Δεν είμαστε μία παράκαμψη. Δεν προσπαθούμε να δημιουργήσουμε ζήτηση».

«Το θέμα δεν είναι τα ταξίδια αυτήν τη στιγμή» προσθέτει. «Το θέμα είναι τα διαλείμματα. Οι ανθρωποι απλά θέλουν ένα διάλειμμα».

Αν και το «Take Me Away» προς το παρόν περιορίζεται σε αμερικανικούς προορισμούς, λαμβάνοντας υπόψιν την εξέλιξη της πανδημίας δεν θα αργήσουμε να δούμε τέτοιες πρωτοβουλίες και σε ευρωπαϊκό ή ελληνικό επίπεδο.

με πληροφορίες από Forbes

Renova Deco
Smart Booking Title
Smart Booking

Explore More