Πτήσεις στο πουθενά: αεροπορική εταιρεία προγραμματίζει «τυφλά ραντεβού»
Photo Credits: Shutterstock

Πτήσεις στο πουθενά: αεροπορική εταιρεία προγραμματίζει «τυφλά ραντεβού»

[rt_reading_time postfix="minutes" postfix_singular="minute"] read
Share it:

Μπορεί να μοιάζει με τις συνηθισμένες – πλέον – «πτήσεις στο πουθενά», όμως η τελευταία ιδέα της Eva Air έχει κάτι διαφορετικό: σκοπεύει να βοηθήσει ανθρώπους να βρουν τον έρωτα στον ουρανό.

Κάθε μια από τις εμπειρίες γνωριμιών περιλαμβάνει μια πτήση τριών ωρών που αναχωρεί από το Διεθνές Αεροδρόμιο του Ταϊπέι και περιλαμβάνει περιήγηση πάνω από την Ταϊβάν. Οι επιβάτες θα έχουν τη δυνατότητα να περάσουν άλλες δύο ώρες μαζί στο έδαφος.

Η Eva Air, ένας από τους μεγαλύτερους αερομεταφορείς στην Ταϊβάν, συνεργάζεται με την ταξιδιωτική εταιρεία Mobiys σε μια εκστρατεία με την ονομασία «Fly! Love is in the Air», στα πλαίσια της οποίας θα πραγματοποιηθούν πτήσεις την ημέρα των Χριστουγέννων, την παραμονή και ανήμερα της πρωτοχρονιάς.

«Λόγω του Covid-19, η Eva Air διοργανώνει “ψεύτικα ταξίδια” για να ικανοποιήσει την ανάγκη των ανθρώπων να ταξιδέψουν ξανά. Οταν ελεύθεροι άνδρες και γυναίκες ταξιδεύουν, εκτός του ότι απολαμβάνουν την ευχαρίστηση του ταξιδιού, μπορεί να επιθυμούν να γνωρίσουν κάποιον – σαν μια σκηνή σε ρομαντική ταινία», ανέφερε ο Chiang Tsung-Wei, εκπρόσωπος του for You and Me, του τμήματος της Mobius που ασχολείται με υπηρεσίες γνωριμιών, στο CNN Travel.

Ταϊβάν
Η πτήση περιλαμβάνει περιήγηση πάνω από την Ταϊβάν. © Shutterstock

Οι συμμετέχοντες ενθαρρύνονται να συνομιλούν σε βάθος μεταξύ τους, ενώ απολαμβάνουν γεύματα του βραβευμένου με αστέρι Michelin σεφ Motoke Nakamura.

Οι τρεις προγραμματισμένες πτήσεις στο πουθενά διαφέρουν ελαφρώς μεταξύ τους. Την πτήση που θα πραγματοποιηθεί την ημέρα των Χριστουγέννων θα ακολουθήσει ένα απογευματινό τσάι στο έδαφος.

Η πτήση της παραμονής της πρωτοχρονιάς θα ξεκινήσει με ένα δείπνο υπό το φως των κεριών, πριν οι επισκέπτες επιβιβαστούν στο αεροπλάνο και αρχίσουν να μετρούν αντίστροφα για την αλλαγή του χρόνου. Το αντίστοιχο γεύμα που θα πραγματοποιηθεί πριν την πτήση ανήμερα της πρωτοχρονιάς θα περιλαμβάνει πρωινό.

Οι «πτήσεις στο πουθενά» έχουν γίνει η νέα ταξιδιωτική τάση κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Μέχρι τώρα, οι περισσότερες από αυτές τις πτήσεις – οι  οποίες πραγματοποιούνται συνήθως σε πόλεις όπως το Χονγκ Κονγκ, το Σίδνεϊ και το Ταϊπέι – επικεντρώνονταν στα αξιοθέατα, με τους ταξιδιώτες να απολαμβάνουν τη θέα διάσημων σημείων αναφοράς της περιοχής τους από ψηλά.

Η πρώτη πτήση στου πουθενά της Eva Air 

Για τους επιβάτες στις πτήσεις «εύρεσης συντρόφου» που θέλουν να απολαύσουν τα αξιοθέατα από το παράθυρο ή ίσως παραμείνουν single, οι πτήσεις κατά τη διάρκεια της ημέρας πετούν πάνω από την ανατολική ακτή της Ταϊβάν, όπου μπορούν να δουν τις οροσειρές που εκτείνονται από την πόλη Χουάλιεν στα βόρεια έως την πόλη Ταϊτούνγκ στα νότια.

Η νυχτερινή πτήση θα περάσει από τη δυτική ακτή του νησιού, όπου θα δουν τις πόλεις της Ταϊβάν να φωτίζονται στο σκοτάδι.

Σε αντίθεση με μια τυπική πτήση, δεν υπάρχει η δυνατότητα να επιλέξει κάποιος παράθυρο ή τη θέση του εκ των προτέρων. Οι συμμετέχοντες θα κάθονται ανά ζευγάρια που θα προκύπτουν μέσω τυχαίας κλήρωσης.

Ωστόσο, όλοι θα είναι ελεύθεροι να μετακινούνται και να συνομιλούν με άλλους ταξιδιώτες κατά τη διάρκεια των γευμάτων στην ξηρά.

Και τα τρία δρομολόγια θα ολοκληρωθούν με μια «εξομολόγηση», με τους συμμετέχοντες να αποκαλύπτουν ποιος τους κέντρισε το ενδιαφέρον.

«Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα των γνωριμιών σε μια πτήση προέρχεται από τη σοβαρή φύση των συμμετεχόντων μας», λέει ο Chiang.

«Εκτός από το ότι θα συγκεντρώσουμε συμμετέχοντες που έχουν οικονομική ευχέρεια, θα προσελκύσουμε επίσης μια ομάδα single ατόμων που αγαπούν να ταξιδεύουν. Το ότι έχουν τις ίδιες αξίες, ενισχύει το κίνητρο των συμμετεχόντων να συναντηθούν και βοηθά στο να “σπάσει ο πάγος” από την αρχή».

Ωστόσο, δυνατότητα συμμετοχής στην πτήση δεν θα έχουν μόνο όσοι είναι ελεύθεροι.

Κάθε πτήση θα φιλοξενήσει μόλις 40 επιβάτες – 20 άνδρες και 20 γυναίκες. Οι συμμετέχοντες πρέπει να είναι απόφοιτοι πανεπιστημίου και να έχουν Ταϊβανέζικη ιθαγένεια.

Υπάρχουν όμως και ηλικιακά κριτήρια. Οι άνδρες που θα συμμετέχουν θα πρέπει να είναι από 28 έως 38 ετών, ενώ οι γυναίκες από 24 έως 35.

Αυτές οι προδιαγραφές ηλικίας έχουν προκαλέσει αρνητικά σχόλια στο διαδίκτυο.

«Από διαφορετικές έρευνες που διεξήγαμε, οι περισσότεροι από τους άνδρες συμμετέχοντες θα ήθελαν να συναντήσουν γυναίκες νεότερες από αυτούς, ενώ οι γυναίκες θα ήθελαν να συναντήσουν μεγαλύτερους άνδρες. Γι ‘αυτό υπάρχουν διαφορετικά ηλικιακά κριτήρια», εξήγησε ο Chiang.

Το εισιτήριο για κάθε ταξίδι κοστίζει 295 δολάρια ανά άτομο. Ολα τα εισιτήρια για την πρώτη πτήση την ημέρα των Χριστουγέννων έχουν ήδη εξαντληθεί.

Η ανταπόκριση του κόσμου μέχρι στιγμής είναι αρκετά ισχυρή. Και οι 40 πρώτες θέσεις εξαντλήθηκαν μέσα σε μια εβδομάδα, με πάνω από 400 αιτούντες να «ανταγωνίζονται» για ένα εισιτήριο.

με πληροφορίες από CNN Travel

Smart Booking Title
Smart Booking

Explore More