Διαγωνισμός εξ αποστάσεως με έπαθλο ένα… κουτί γεμάτο γεύσεις της Κερκίνης
Photo Credits: Shutterstock

Διαγωνισμός εξ αποστάσεως με έπαθλο ένα… κουτί γεμάτο γεύσεις της Κερκίνης

[rt_reading_time postfix="minutes" postfix_singular="minute"] read
Share it:

Έναν διαγωνισμό κομμένο και ραμμένο στα μέτρα της… καραντίνας, διοργανώνει το Σωματείο Επαγγελματιών Κερκίνης «Το σύνορο της φύσης», με στόχο να αναδείξει ακόμη περισσότερο την περιοχή. Το σωματείο δίνει τη δυνατότητα σε όσους δεν μπορούν να επισκεφθούν τον πανέμορφο προορισμό να «πάρουν» μία γεύση από τα τοπικά προϊόντα της περιοχής στο σπίτι τους.

Η λίμνη Κερκίνη βρίσκεται στο βορειοδυτικό τμήμα του νομού Σερρών και αποτελεί τον ιδανικό προορισμό για βόλτες με παραδοσιακές βάρκες, παρατήρηση και ακούσματα δεκάδων σπάνιων πουλιών, διαμονή σε φιλόξενους ξενώνες. Είναι όμως εξίσου γνωστή για το καλό φαγητό και τα γευστικά πιάτα με βουβαλίσιο κρέας. Είναι σαφές ότι τις πρώτες δραστηριότητες δεν μπορούμε να τις κάνουμε όσο ισχύουν τα περιοριστικά μέτρα, ωστόσο, υπάρχει δυνατότητα να φέρουμε παραδοσιακά προϊόντα της περιοχής στο τραπέζι μας.

«Επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στην περιοχή της Κερκίνης, στους τομείς της εστίασης, της διαμονής και των υπηρεσιών, αποφάσισαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους, προκειμένου να ανεβάσουν την περιοχή ένα σκαλί ψηλότερα», δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο υπεύθυνος επικοινωνίας του σωματείου Παναγιώτης Σαββίδης, τονίζοντας ότι στο πλαίσιο αυτό υπάρχει στο διαδίκτυο ένας πλήρης τουριστικός οδηγός της περιοχής στην ιστοσελίδα kerkinilike.gr.

«Στις προωθητικές μας ενέργειες εντάσσεται ένας διαγωνισμός όπου κάνοντας “ like” στις σελίδες μας στα κοινωνικά δίκτυα και κοινοποιώντας το “ post” του διαγωνισμού, ένας τυχερός θα κερδίσει ένα κουτί με τα φημισμένα τοπικά προϊόντα της Κερκίνης», εξηγεί ο κ. Σαββίδης.

Βουβαλίσιο κρέας σε διάφορες μορφές (καβουρμάς, λουκάνικο, μπέργκερ κ.α.), ζυμαρικά, μέλι, κρασιά και βότανα, είναι μερικά από τα τοπικά προϊόντα που περιέχονται στο… γευστικό κουτί.

«Είναι ένας τρόπος να μας γνωρίσει ο κόσμος έστω και κάτω από αυτές τις δύσκολες συνθήκες», λέει ο υπεύθυνος επικοινωνίας του νεοϊδρυθέντος σωματείου και αποκαλύπτει ότι θα ακολουθήσουν κι άλλοι διαγωνισμοί. «Για την ώρα μένουμε ασφαλείς στα σπίτια μας για να μπορούμε σύντομα και πάλι ν’ απολαύσουμε τις ομορφιές και τη φύση της Κερκίνης. Μετά τη λήξη της καραντίνας όμως, στους επόμενους διαγωνισμούς μας το “Kerkini Like BOX” θα αντικατασταθεί με διαμονές σε ξενοδοχεία, προσφορά γευμάτων σε εστιατόρια και ταβέρνες και διάφορες άλλες υπηρεσίες», επισημαίνει. Ο διαγωνισμός ισχύει έως τις 25/11/2020.

με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Renova Deco
Smart Booking Title
Smart Booking

Explore More