Οι πιο… καλοντυμένες τηλεοπτικές σειρές

Οι πιο… καλοντυμένες τηλεοπτικές σειρές

[rt_reading_time postfix="minutes" postfix_singular="minute"] read
Share it:

Η εξέλιξη της ανδρικής ένδυσης μέσα από τρεις τηλεοπτικές παραγωγές που εκτός από ψυχαγωγία προσφέρουν και οπτικές αποδείξεις για τη διαχρονικότητα του κλασικού στιλ

Ουδείς πλέον αμφισβητεί ότι η τηλεόραση και δη η συνδρομητική (Netflix, HBO, κλπ.) ζει ημέρες δόξας. Τηλεοπτικές σειρές όπως το Breaking Bad και το Game of Thrones έχουν καθηλώσει στους καναπέδες εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο να περιμένουν με αγωνία το επόμενο επεισόδιο. Τα ποσά που επενδύονται είναι αστρονομικά και οι παραγωγές ξεπερνούν σε υποδομές ακόμη και αυτές των κινηματογραφικών στούντιο του Hollywood. Μάλιστα, τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότεροι αστέρες της μεγάλης οθόνης επιλέγουν να πρωταγωνιστούν σε τηλεοπτικές σειρές αντιλαμβανόμενοι ότι εκεί βρίσκεται τόσο το κοινό όσο και το χρήμα. Θα αναφέρω ενδεικτικά τους sir Anthony Hopkins στη σειρά Westworld, John Malkovich στο The Young Pope και Meryl Streep στο Big Little Lies.

Αλλά ας περάσουμε στα «δικά μας». Καθώς, όπως είπαμε, οι παραγωγές είναι υψηλού επιπέδου, υπάρχουν σειρές που οι ενδυματολόγοι τους έχουν κάνει απίστευτη έρευνα και έχουν αποτυπώσει με ακρίβεια την αισθητική και το στιλ της εποχής. Μέσα από αυτές τις σειρές ο θεατής μπορεί να παρακολουθήσει την εξέλιξη της ανδρικής ένδυσης και να διαπιστώσει την ξεκάθαρη διαχρονικότητά της. Ξεκινάμε λοιπόν από την αρχή…

The English Game

Πάμε πίσω στο μακρινό 1879, με μια μίνι σειρά η οποία εξιστορεί τις απαρχές του ποδοσφαίρου στη Βρετανία. Με έντονο πολιτικό χρώμα, το The English Game αποτυπώνει το χάσμα μεταξύ της εργατικής τάξης και της αριστοκρατίας της εποχής. Οι εργάτες φορούν παλιά φθαρμένα ρούχα και τραγιάσκες ενώ οι αριστοκράτες καλοραμμένα morning coats και ημίψηλα καπέλα. Πέραν των ποιοτικών διαφορών όμως, παρατηρούμε και την αδιάκοπη συνέχεια του κλασικού στυλ. Φτωχοί και πλούσιοι φορούν παντελόνι σε ίσια γραμμή, φυσικά με τιράντες, γιλέκο, πουκάμισο και σακάκι. Οι αριστοκράτες έχουν γύρω από τον λαιμό τους κομψές γραβάτες σε four-in-hand κόμπο ενώ οι εργάτες φορούν ένα μαντίλι που θυμίζει ascot. Όσον αφορά τα υποδήματα, oxford και derby κυριαρχούν. Εφόσον η σειρά διαδραματίζεται στο τέλος της δεκαετίας του 1870 και ο «ωραίος» Μπρούμελ απεβίωσε το 1840, είναι ασφαλές να υποθέσουμε ότι τα βασικά στοιχεία του κοστουμιού όπως συνεχίζουμε να το φοράμε και σήμερα έχουν ήδη κλείσει πάνω από 150 χρόνια αδιάκοπης συνέχειας και κυριαρχίας.

Το γκρι φανελένιο κοστούμι του αριστοκράτη στη φωτογραφία το φορούσα άνετα σήμερα (αν έχανα 40 κιλά αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία).

Ποδόσφαιρο, πολιτική και κοστούμια, τι καλύτερο κύριοι;

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στο monopeto.gr

Smart Booking Title
Smart Booking

Explore More