Το Tripadvisor «τιμωρεί» το ξενοδοχείο που έστειλε τουρίστα στη φυλακή
Photo Credits: Shutterstock

Το Tripadvisor «τιμωρεί» το ξενοδοχείο που έστειλε τουρίστα στη φυλακή

[rt_reading_time postfix="minutes" postfix_singular="minute"] read
Share it:

Το Tripadvisor «τιμωρεί» το ξενοδοχείο στην Ταϊλάνδη που μήνυσε – και έστειλε στη φυλακή – έναν Αμερικανό ο οποίος ανήρτησε μια αρνητική κριτική και πρόσθεσε μια προειδοποίηση σχετικά με το κατάλυμα πάνω από την καταχώρισή του στην πλατφόρμα. 

Η εταιρεία πλήρωσε τα νομικά τέλη του Γουέσλι Μπαρνς, που φυλακίστηκε στην Ταϊλάνδη για μερικές ημέρες. Τώρα, θα υποβιβάσει για 90 ημέρες την καταχώρηση του ξενοδοχείου στην ιστοσελίδα του.

«Αυτό το ξενοδοχείο ή άτομα που σχετίζονται με αυτό υπέβαλαν μήνυση εναντίον ενός χρήστη του Tripadvisor εξαιτίας του ότι ο ταξιδιώτης δημοσίευσε διαδικτυακές κριτικές», ανέφερε η εταιρεία.

«Ο ταξιδιώτης πέρασε έτσι χρόνο στη φυλακή. Το Tripadvisor εξυπηρετεί τους χρήστες του καλύτερα όταν οι ταξιδιώτες είναι ελεύθεροι να μοιράζονται τις απόψεις και τις εμπειρίες τους στην πλατφόρμα μας – τόσο τις θετικές όσο και τις αρνητικές. Το ξενοδοχείο μπορεί να ασκεί τα νόμιμα δικαιώματα του σύμφωνα με την τοπική νομοθεσία, ωστόσο, είναι καθήκον μας να σας ενημερώνουμε, ώστε να το λάβετε υπόψη όταν κάνετε έρευνα για τα ταξιδιωτικά σας σχέδια», πρόσθεσε.

Το ζήτημα προέκυψε από μια διαφωνία σχετικά με τις αξιολογήσεις του χρήστη Γουέσλι Μπαρνς, ενός Αμερικάνου ομογενή ο οποίος είχε εργαστεί ως δάσκαλος στην Ταϊλάνδη και του Sea View Resort & Spa Koh Chang, του οποίου βαθμολογία στο Tripadvisor είναι 4,5 στα 5.

Ομως, ο δείκτης δημοτικότητας του καταλύματος, ο οποίος συγκρίνει τις κριτικές σε σχέση με άλλα ξενοδοχεία στην περιοχή, σύντομα θα υποβαθμιστεί για 90 ημέρες.

Την Τετάρτη, προτού τεθεί σε ισχύ η αλγοριθμική ποινή του Tripadvidor, ο δείκτης δημοτικότητας του ξενοδοχείου το «έφερνε» στη 10η θέση της λίστας ανάμεσα σε 86 ξενοδοχεία στην περιοχή.

Ο «υποβιβασμός» πιθανότατα θα βλάψει την επιχείρηση, καθώς το κατάλυμα θα εμφανίζεται χαμηλότερα στη σελίδα όταν οι χρήστες θα αναζητούν ξενοδοχεία στην πλατφόρμα.

Το θέρετρο κατέθεσε μήνυση εναντίον του Μπάρνς σύμφωνα με τους νόμους περί δυσφήμισης της Ταϊλάνδης, λόγω μιας κριτικής με τίτλο «μοντέρνα σκλαβιά», η οποία παραβίαζε τους κανόνες του Tripadvisor και έχει διαγραφεί και μιας άλλης κριτικής με τίτλο «αφιλόξενο προσωπικό και φρικτός υπεύθυνος εστιατορίου», που εξακολουθεί να βρίσκεται στην πλατφόρμα.

«Αφιλόξενο προσωπικό, κανένας δεν γελάει ποτέ. Συμπεριφέρονται λες και δεν θέλουν κανέναν εδώ. Ο υπεύθυνος του εστιατορίου ήταν ο χειρότερος. Είναι από την Τσεχία. Ήταν ιδιαίτερα αγενής με τους πελάτες. Μείνετε κάπου αλλού. Υπάρχουν πολλά (σ.σ. καταλύματα) με καλύτερο προσωπικό, τα οποία χαίρονται που σας φιλοξενούν».

Σε απάντηση της διοίκησης του ξενοδοχείου, ο υπεύθυνος δωματίων Τομ Στόραπ κατηγόρησε τον Μπάρνς ότι δυσφήμισε τον υπεύθυνο τροφίμων και ποτών και το ίδιο το θέρετρο.

«Είμαστε βέβαιοι, ωστόσο, ότι όλοι όσοι διαβάζουν και συγκρίνουν την κριτική σας με αυτή όλων των άλλων επισκεπτών μας θα δουν ότι τα σχόλιά σας απέχουν πολύ από την πραγματικότητα», έγραψε ο υπεύθυνος.

Oι αρνητικές κριτικές ξεκίνησαν όταν ο Μπαρνς αποφάσισε να φέρει ένα δικό του μπουκάλι αλκοόλ στο εστιατόριο του ξενοδοχείου, το οποίο ήταν ενάντια στην πολιτική του ξενοδοχείου.

Παρόλα αυτά το ξενοδοχείο υποστηρίζει ότι ήταν διατεθειμένο να του το επιτρέψει εφόσον πληρώσει ένα ποσό της τάξης των 15 δολαρίων.

Οντας αντιμέτωπος με ποινή φυλάκισης δύο ετών, ο Μπαρνς διευθέτησε το ζήτημα αφού συμβιβάστηκε με το ξενοδοχείο, το οποίο τον ανάγκασε να ζητήσει συγνώμη και να εξασφαλίσει μια συμφωνία με την Tripadvisor ώστε να μην υπάρχει πλέον η προειδοποιητική ετικέτα πάνω από την καταχώρηση του ξενοδοχείου.

Το Tripadvisor πλήρωσε τα νομικά τέλη του Μπάρνς και προφανώς έπεισε τους δύο αντίδικους να διαπραγματευθούν. Τελικά, ο Μπαρνς έφυγε από τη χώρα.

Το Tripadvisor έχει κατηγορηθεί στο παρελθόν ότι δεν είναι αρκετά αποφασιστηκό στο να προειδοποιεί τους ταξιδιώτες σχετικά με καταλύματα στα οποία έχουν γίνει σεξουαλικές επιθέσεις. Πρόσφατα, εισήγαγε ένα φίλτρο ελέγχου ασφάλειας.

Αυτή η διαφωνία δεν περιελάμβανε σεξουαλική επίθεση, όμως η εταιρεία αποφάσισε να υιοθετήσει μια πολύ πιο επιθετική προσέγγιση να να προστατεύσει την ελευθερία του λόγου, η οποία αποτελεί θεμέλιο όλου του project.

με πληροφορίες από Skift 

Renova Deco
Smart Booking Title
Smart Booking

Explore More