Φάλαινα σχεδόν «κατάπιε» γυναίκες που έκαναν καγιάκ (βίντεο)
Photo Credits: Shutterstock

Φάλαινα σχεδόν «κατάπιε» γυναίκες που έκαναν καγιάκ (βίντεο)

[rt_reading_time postfix="minutes" postfix_singular="minute"] read
Share it:

Δύο γυναίκες έκαναν καγιάκ στην ακτή της Avila Beach στην Καλιφόρνια, όταν είχαν μια απροσδόκητη και τρομακτική «συνάντηση» με μια φάλαινα. Στα βίντεο που δόθηκαν στη δημοσιότητα φαίνεται σαν η φάλαινα να προσπαθεί να τις «καταπιεί». 

Η Τζούλι ΜακΣόρλεϊ και η Λιζ Κότριελ παρακολουθούσαν τις μεγάπτερες φάλαινες τη Δευτέρα, όταν κάποια από αυτές «αποφάσισε» να ανέλθει από την επιφάνεια και να τις αντικρίσει πρόσωπο με πρόσωπο, ανατρέποντας τις.

«Είδα μια μεγάλη ομάδα ψαριών, μια μεγάλη μπάλα δολώματος να βγαίνει από το νερό», ανέφερε η ΜακΣόρλεϊ στο Fox 26 News. «Είδα τη φάλαινα να ανεβαίνει. Σκέφτηκα, «ωχ, όχι! Είναι πολύ κοντά».

«Ξαφνικά, σηκώθηκα και ήμουν στο νερό».

Και οι δύο γυναίκες κατάφεραν να ξεφύγουν χωρίς κάποιο τραυματισμό, κολυμπώντας κάτω από το νερό για λίγο πριν ξαναβγούν στην επιφάνεια.

Πλάνα που τραβήχτηκαν από συνάδελφο τους παρατηρητή φαλαινών, απεικονίζουν τη στιγμή που η φάλαινα βγαίνει από την επιφάνεια και φαίνεται σαν να προσπαθεί να καταπιεί τη βάρκα τους αλλά και τις ίδιες.

Το περιστατικό προκάλεσε έκπληξη σε όσους βρίσκονταν κοντά και φυσικά τις ίδιες τις γυναίκες.

«Η φάλαινα ήταν κυριολεκτικά μπροστά στο πρόσωπο μου», περιγράφει η Κότριελ.

«Σκέφτηκα από μέσα μου: “θα σπρώξω, θα σπρώξω τη φάλαινα μακριά μου!” Ηταν η πιο περίεργη σκέψη. Σκέφτηκα ότι είναι νεκρή. Νόμιζα ότι θα έρθει κατά πάνω μου. Το επόμενο πράγμα που θυμάμαι, ήταν ότι ήμουν μέσα στο νερό».

Τελικά, η φάλαινα απλά ανέτρεψε τις γυναίκες, οι οποίες κατάφεραν να ξεφύγουν χωρίς να τραυματιστούν.

«Επιστρέψαμε στο αυτοκίνητο, τίναξα το πουκάμισό μου και βγήκαν ένα σωρό ψάρια από μέσα», αναφέρει η Κότριελ.

Η μόνη «παράπλευρη απώλεια» από τη συνάντηση ήταν ότι η ΜακΣόρλεϊ έχασε τα κλειδιά του αυτοκινήτου της. Όμως, αυτή και η φίλη της έχουν πλέον μια απίστευτη ιστορία να διηγούνται.

«Με είχαν γοητεύσει (οι φάλαινες)  και μου προκαλούσαν δέος. Όμως ποτέ δεν περίμενα ποτέ να βρεθεί κάποια ακριβώς μπροστά μου», καταλήγει.

με πληροφορίες από CNN Travel 

Renova Deco
Smart Booking Title
Smart Booking

Explore More