Αυτό είναι το πρώτο vegan κρεοπωλείο στο Λονδίνο
Photo Credits: Rudy's vegan butcher

Αυτό είναι το πρώτο vegan κρεοπωλείο στο Λονδίνο

[rt_reading_time postfix="minutes" postfix_singular="minute"] read
Share it:

Ενα νέο λαμπερό κρεοπωλείο ανοίγει σε μια γωνιά του Βόρειου Λονδίνου. Το μόνο πράγμα που του «λείπει» είναι το κρέας.

Το πρώτο μόνιμο vegan κρεοπωλείο στο Ηνωμένο Βασίλειο ξεκίνησε να λειτουργεί την Κυριακή, προκειμένου να συμπέσει το άνοιγμα του καταστήματος με την παγκόσμια ημέρα Χορτοφαγικής διατροφής, η οποία είναι καθιερωμένη την 1η Νοεμβρίου.

Οπως αναφέρει η Daily Mail, το κρεοπωλείο «ξεπούλησε» από την πρώτη κιόλας ημέρα λειτουργίας του, με 100 ηλεκτρονικές παραγγελίες σε μόλις 10 λεπτά.

Vegan κρεοπωλείο
Το πρώτο μόνιμο vegan κρεοπωλείο στο Ηνωμένο Βασίλειο. © Rudy’s vegan butcher

Το πρώτο αυστηρά vegan κρεοπωλείο στο Λονδίνο είναι μια πρωτοβουλία του Rudy’s Vegan Diner, μιας εταιρείας που παρέχει στους κατοίκους της περιοχής βίγκαν εκδοχές του κλασικού αμερικανικού «fast food».

Το κρεοπωλείο πουλάει όλα τα παραδοσιακά προϊόντα ενός κρεοπωλείου χωρίς κρέας. «Οι άνθρωποι καταλαβαίνουν τι είναι αυτό που πουλάμε», δήλωσε στο Reuters ο συνιδρυτής της εταιρείας, Μάθιου Φόστερ.

«Είναι όλα σχεδιασμένα για να μιμούνται το κρέας. Εχουν τη γεύση και την υφή του κρέατος», πρόσθεσε.

Τα υποκατάστατα κρέατος, τα οποία διατίθενται στο φωτεινό κατάστημα με λευκούς τοίχους και σκίτσα που απεικονίζουν ζώα στους τείχους, είναι φτιαγμένα από σόγια και σεϊτάν, ένα υποκατάστατο που φτιάχνεται σιτάρι ολικής αλέσεως και νερό και έχει υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη.

Vegan κρεοπωλείο
Το εσωτερικό του κρεοπωλείου. © Rudy’s vegan butcher

Η ζήτηση για προϊόντα κατάλληλα για χορτοφάγους έχει αυξηθεί τα τελευταία χρόνια στη Βρετανία, με έναν συνεχώς αυξανόμενο αριθμό καταναλωτών να «καταργεί» εντελώς τα ζωικά συστατικά από τη διατροφή του και άλλους να μειώνουν σημαντικά την ποσότητα κρέατος και γαλακτοκομικών προϊόντων που καταναλώνουν εβδομαδιαίως.

Η νομική εταιρεία EMW ανέφερε αύξηση της τάξης του 128% στη ζήτηση για vegan φαγητά στο Ηνωμένο Βασίλειο κατά τη διάρκεια του 2019, με πολλές μεγάλες και μικρές εταιρείες να δημιουργούν νέα εμπορικά σήματα με σνακ για χορτοφάγους, όπως vegan παγωτά και αρτοσκευάσματα.

Η αύξηση στη ζήτηση για εναλλακτικά προϊόντα διατροφής δημιούργησε πρόσφατα μια δημόσια συζήτηση σχετικά με το κατά πόσον τα εστιατόρια και τα καταστήματα πρέπει να επιτρέπεται να «λανσάρουν» προϊόντα όπως «χορτοφαγικά μπιφτέκια» ή «vegan λουκάνικα» και το κατά πόσο μπορεί αυτό να προκαλέσει σύγχυση στον καταναλωτή.

Οι νομοθέτες της Ευρωπαϊκής Ενωσης ωστόσο αποφάσισαν νωρίτερα τον Οκτώβριο ότι η απαγόρευση τέτοιων όρων, όπως ζητούν αρκετοί αγρότες, θα αποθάρρυνε τους καταναλωτές από τη μετάβαση σε vegan διατροφές.

με πληροφορίες από Reuters

Smart Booking Title
Smart Booking

Explore More