Κρουαζιερόπλοιο «μετατρέπεται» σε γραφείο για Youtubers και influencers

Κρουαζιερόπλοιο «μετατρέπεται» σε γραφείο για Youtubers και influencers

[rt_reading_time postfix="minutes" postfix_singular="minute"] read
Share it:

Μια εταιρεία κρουαζιέρας θέλει να μετατρέψει ένα «παροπλισμένο» κρουαζιερόπλοιο της Carnival Cruise σε πλωτό γραφείο για ανθρώπους που εργάζονται μέσω ίντερνετ, καθώς η απομακρυσμένη εργασία γίνεται η επόμενη μεγάλη «τάση» για την ταξιδιωτική βιομηχανία.

Το «The Crypto Cruise Ship» σχεδιάζεται για να αποτελέσει επιχειρηματικό «εκκολαπτήριο» για ψηφιακούς νομάδες, influencers, Youtubers και νεοφυείς επιχειρήσεις.

Οι φιλοξενούμενοι στο πλοίο της Ocean Builders θα έχουν πρόσβαση σε μαθήματα γιόγκα, ομαδικά γκρουπ γυμναστικής, «υπηρεσίες διαλογισμού», πισίνα και στίβο για τρέξιμο. Υπάρχει επίσης ένας τεράστιος χώρος εκδηλώσεων για σεμινάρια, συνέδρια, προβολές ταινιών και ζωντανές παραστάσεις.

«Ακριβώς όπως το τεχνητό νησί της Βενετίας έγινε ένα σημαντικό εμπορικό κέντρο παλαιότερα, πιστεύουμε ότι αυτό θα μπορούσε να είναι η αρχή μια σύγχρονης “πλωτής Βενετίας” στην Αμερική και ένας σημαντικός κόμβος καινοτομίας στον κόσμο», αναφέρει η ιστοσελίδα της Ocean Builders.

Ο ιδρυτής της Ocean Builders, Chad Elwartowski, ανέφερε στην Telegraph ότι βρίσκεται στα τελικά στάδια για την απόκτηση του πλοίου από την Carnival Cruises – με το ποσό το οποίο θα χρειαστεί να δαπανήσει να παραμένει ακόμη άγνωστο.

Το πλοίο αναμένεται να είναι σε θέση να φιλοξενήσει 2.000 άτομα στις 777 καμπίνες του. Εάν η συμφωνία ολοκληρωθεί, η εταιρεία θα αρχίσει να «δημοπρατεί» την πρώτη «παρτίδα» 100 δωματίων στις 5 Νοεμβρίου. Οι τιμές θα κυμαίνονται από 25.000 έως 50.000 δολάρια.

Η υποβολή προσφορών για τα δωμάτια θα κλείσει στις 28 Νοεμβρίου και οι επισκέπτες θα μπορούν να μεταφερθούν στο πλοίο από τον Ιανουάριο του 2021. Το «Ms Satsoshi», θα αγκυροβολήσει στα ανοικτά της ακτής του Παναμά.

Η Ocean Builders δήλωσε στην ιστοσελίδα της ότι «ένα σωστά διοικούμενο κρουαζιερόπλοιο μπορεί να είναι το πιο υγειονομικά ασφαλές μέρος στον κόσμο για να ζήσεις» και ότι σκοπεύει να χρησιμοποιήσει «τα νεότερα πρωτόκολλα ασφαλείας και υγείας για τις κρουαζιέρες», προκειμένου να δημιουργήσει ένα απόλυτα ασφαλές περιβάλλον.

Αυτά, θα περιλαμβάνουν τεστ ανίχνευσης, ιατρικές εγκαταστάσεις, φαρμακεία και δόσεις υδροξυχλωροκίνης.

Μια αναπτυσσόμενη «βιομηχανία»

Η προσπάθεια της εταιρείας να δημιουργήσει μια «μη συμβατική» εργασιακή δομή αντιπροσωπεύει μια αναπτυσσόμενη «βιομηχανία» που εξυπηρετεί τη μαζική μετάβαση σε μορφές απομακρυσμένης εργασίας, κατά τη διάρκεια της πανδημίας του COVID-19.

Τα κρουαζιερόπλοια έχουν βρεθεί στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος από το ξέσπασμα της πανδημίας, καθώς αποδείχθηκαν σε πολλές περιπτώσεις σημεία που σχετίζονται με την εξάπλωση του COVID-19.

Η πανδημία έχει δημιουργήσει τεράστιες απώλειες στη βιομηχανία της κρουαζιέρας, ωθώντας πολλές γραμμές κρουαζιέρας – συμπεριλαμβανομένης και της μεγαλύτερης, της Carnival Cruise – να καταφύγουν σε απολύσεις και να ακυρώσουν τα φετινά τους σχέδια.

Πολλοί εργαζόμενοι δεν χρειάζεται πλέον να ζουν κοντά σε κλειστά εταιρικά γραφεία, ενώ τα περισσότερα προνόμια που σχετίζονταν με την εργασία σε κάποια συγκεκριμένη περιοχή, όπως δωρεάν σνακ και ροφήματα, αποτελούν πλέον παρελθόν.

Η Google ανακοίνωσε ότι οι εργαζόμενοι της θα εργάζονται εξ αποστάσεως έως το καλοκαίρι του 2021 και ορισμένες εταιρείες όπως η Dropbox, η Twitter και το Slack ανέφεραν στους υπαλλήλους τους ότι ενδέχεται να εργάζονται από απόσταση μόνιμα, εφόσον το επιλέξουν.

Στον αντίποδα, το Facebook ανέφερε ότι όσοι επιθυμούν να εγκαταλείψουν την ακριβή περιοχή του Σαν Φρανσίσκο, για κάποια πιο προσιτή περιοχή, πιθανότατα θα δεχθούν μειώσεις στις αποδοχές τους.

Οσον αφορά στη μετάβαση σε πλωτά καταλύματα για διαβίωση και εργασία, αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η «Silicon Valley» βρίσκει ενδιαφέρουσα μια τέτοια ιδέα.

Πολυτελές κρουαζιερόπλοιο
Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η «Silicon Valley» επιχειρεί μια μετάβαση σε πλωτά εργασιακά περιβάλλοντα. © Shutterstock

Ο ιδρυτής του Μη Κερδοσκοπικού ιδρύματος Seasteading Institute, Πάτρι Φρίντμαν, δήλωσε στην Telegraph τον Ιούνιο ότι παρατήρησε αύξηση του ενδιαφέροντος για παραθαλάσσιες ή πλωτές πόλεις που λειτουργούν ανεξάρτητα από τις υπάρχουσες δημοτικές αρχές.

Ο Φριντμαν έχει συντάξει επίσης σχέδια στο παρελθόν για έναν πλωτό οικισμό στην περιοχή του Κόλπου του Σαν Φρανσίσκο, όπου το «φεστιβάλ Burning Man συναντά τη Silicon Valley που συναντά το νερό».

Η ιδέα ενέπνευσε την BlueSeed, μια νεοφυή εταιρεία που ξεκίνησε το «Googleplex of the seas» το 2013, επιδιώκοντας να δημιουργήσει πλοία που θα φιλοξενούσαν εργαζόμενους κοντά στην ακτή του Σαν Φρανσίσκο. Η εταιρεία υποστηρίχθηκε από τον δισεκατομμυριούχο επενδυτή Πίτερ Τιλ, όμως τελικά δεν κατάφερε να πραγματοποιήσει τα σχέδια της.

Ισως, η πανδημία του COVID-19 δημιούργησε τώρα τις κατάλληλες συνθήκες για να γίνουν πραγματικότητα τα πλωτά εργασιακά περιβάλλοντα.

με πληροφορίες από Business Insider

Renova Deco
Smart Booking Title
Smart Booking

Explore More