Η μεγαλύτερη πτήση στον κόσμο θα συνδέσει τη Νέα Υόρκη με τη Σιγκαπούρη
Photo Credits: Shutterstock

Η μεγαλύτερη πτήση στον κόσμο θα συνδέσει τη Νέα Υόρκη με τη Σιγκαπούρη

[rt_reading_time postfix="minutes" postfix_singular="minute"] read
Share it:

Πλουσιοπάροχο γεύμα τα μεσάνυχτα στη Σιγκαπούρη, πρωινό στη Σιβηρία, μεσημεριανό στη Γροιλανδία και ένα ακόμη πρωινό πριν την προσέγγιση τους στη Νέα Υόρκη: αυτό «περιμένει» τους επιβάτες που έχουν κάνει κράτηση για τη μεγαλύτερη προγραμματισμένη επιβατική πτήση στον κόσμο.

Η πτήση που ένωνε τη Σιγκαπούρη με το Διεθνές αεροδρόμιο Νιούαρκ Λίμπερτι (Newark,NJ), καλύπτοντας μια απόσταση 9.534 μιλίων, ήταν ένα από τα πρώτα «θύματα» της πανδημίας του COVID-19, αφού σταμάτησε να πραγματοποιείται στις 23 Μαρτίου.

Τώρα, ωστόσο, η αεροπορική σύνδεση ανάμεσα στις δύο χώρες είναι έτοιμη να ξεκινήσει και πάλι. Η πτήση 24 της Signapore Airlines αναμένεται να απογειωθεί από την σύγχρονη «πόλη-κράτος» στις 9 Νοεμβρίου, με προορισμό το Διεθνές Αεροδρόμιο Τζον Κένεντι της Νέας Υόρκης (JFK).

Υπάρχει όμως μια διαφορά: το αεροδρόμιο «Newark, NJ» θα αντικαταστήσει ο αερολιμένας «JFK». Ετσι, η απόσταση που θα διανύει η μεγαλύτερη πτήση στον κόσμο αυξάνεται, από 9.534 σε 9.536 μίλια.

Βίντεο που αποτυπώνει την εμπειρία που βιώνουν οι επιβάτες της μεγαλύτερης επιβατικής πτήσης στον κόσμο

Η αλλαγή στο αεροδρόμιο θα επιτρέψει στην αεροπορική εταιρεία να «φιλοξενήσει καλύτερα ένα “μείγμα” επιβατών και φορτίου… με τις τρέχουσες συνθήκες λειτουργίας», τόνισε η Singapore Airlines.

Οι πτήσεις από τη Σιγκαπούρη προς το Αεροδρόμιο της Νέας Υόρκης θα διαρκούν 18 ώρες και 5 λεπτά, ενώ η αντίστροφή διαδρομή θα διαρκεί 18 ώρες και 40 λεπτά, λόγω των ισχυρών ανέμων. Σε αυτή τη διαδρομή οι επιβάτες θα φτάνουν επίσης στον προορισμό τους δύο ημέρες μετά την αναχώρηση τους, λόγω εκτροπής της πτήσης.

Ετσι, οι επιβάτες από τη Νέα Υόρκη θα ξεκινούν τη Δευτέρα στις 10:30 μ.μ. και θα αποβιβάζονται την Τετάρτη στις 6:10 π.μ.

Ενώ οι αριθμοί των επιβατών είναι μειωμένοι, η αεροπορική εταιρεία «προβλέπει σημαντική ζήτηση για μεταφορά φορτίου», συμπεριλαμβανομένων «φαρμακευτικών και τεχνολογικών εταιρειών και υπηρεσιών ηλεκτρονικού εμπορίου».

Το αεροσκάφος Airbus A350-900, το οποίο θα πραγματοποιεί την πτήση, είναι «εξοπλισμένο» με 187 economy class, 42 business class και 24 premium economy class θέσεις.

Ένα economy class εισιτήριο απλής μετάβασης κοστίζει 1753 δολάρια, ενώ το premium economy είναι 67% ακριβότερο. Στη business class, ο ναύλος ανέρχεται στα 5.600 δολάρια.

Οποια θέση και αν «κατέχουν», «όλοι οι επιβάτες πρέπει να φορούν τις μάσκες τους καθ ‘ όλη τη διάρκεια της πτήσης, όταν δεν τρώνε ή πίνουν», τονίζει η εταιρεία.

«Οι συνεχείς υπηρεσίες τεράστιας απόστασης είναι το θεμέλιο των υπηρεσιών μας στην “αγορά – κλειδί” των ΗΠΑ. Παρά τις δύσκολες στιγμές για την αεροπορική βιομηχανία, υπάρχουν μερικά πρώτα σημάδια αισιοδοξίας σχετικά με την ανάκαμψη των αεροπορικών ταξιδιών», τόνισε ο εκτελεστικός εμπορικός αντιπρόεδρος της Singapore Airlines, Lee Lik Hsin.

«Θα συνεχίσουμε να αυξάνουμε τις υπάρχουσες υπηρεσίες και να αποκαθιστούμε κομμάτια τους καθώς η ζήτηση για υπηρεσίες επιβατών και φορτίων αυξάνεται», κατέληξε.

με πληροφορίες από Independent, CNN Travel

Smart Booking Title
Smart Booking

Explore More