Διάσημη τοποθεσία γυρισμάτων του Lord of the Rings «ανοίγει» για το κοινό
Photo Credits: Gage Salyards/Flickr

Διάσημη τοποθεσία γυρισμάτων του Lord of the Rings «ανοίγει» για το κοινό

[rt_reading_time postfix="minutes" postfix_singular="minute"] read
Share it:

Για πρώτη φορά έπειτα από 11 χρόνια, το Deer Park Heights που βρίσκεται στο Κουίνσταουν της Νέας Ζηλανδίας – και το οποίο «εμφανίστηκε» σε βασικές σκηνές από τις ταινίες Lord of the Rings – ανοίγει τις «πύλες» του για το κοινό. 

Το Deer Park Heights άνοιξε για πρώτη φορά το 1966 και έγινε ένα εξαιρετικά δημοφιλές αξιοθέατο, όπου οι επισκέπτες απολάμβαναν ταξιδιωτικές διαδρομές με αυτοκίνητο, σε στιλ σαφάρι, σε ένα αγρόκτημα 800 στρεμμάτων που «προσφέρει» εξαιρετική θέα στη Νέα Ζηλανδία.

Τα τελευταία 11 χρόνια έχει μετατραπεί σε αγρόκτημα ελαφιών, το οποίο θα συνεχίσει να «λειτουργεί» καθώς το αξιοθέατο ανοίγει ξανά για τους επισκέπτες.

Ένα νέο ηλεκτρονικό σύστημα κρατήσεων θα παρέχει έναν κωδικό πρόσβασης για μια συγκεκριμένη ημέρα στους επισκέπτες, για να βιώσουν τη μαγεία των γραφικών διαδρομών και της επαφής με τα ζώα του αγροκτήματος, το οποίο θα είναι ανοιχτό επτά ημέρες την εβδομάδα.

Το πάρκο της χερσονήσου Kelvin Heights επιτρέπει στους επισκέπτες να εντοπίζουν κόκκινα ελάφια, κατσίκες, μικροσκοπικά άλογα, λάμα, Αλπακά, γαϊδούρια και γουρούνια Kunekune.

Lord of the Rings
 © Deer Park Heights/Facebook

Οι επισκέπτες μπορούν να οδηγήσουν κατά μήκος ενός δρόμου πέντε χιλιομέτρων, που περιλαμβάνει σημεία για πικνίκ και ένα σημείο για περίπατο που «προσφέρει» πανοραμική θέα στη λίμνη λίμνη Wakatipu και την οροσειρά The Remarkables.

Οι φαν των ταινιών θα αναγνωρίσουν τοποθεσίες που προβάλλονται σε μεγάλες παραγωγές του Χόλιγουντ, όπως τo «Lord of the Rings», το «Wolverine» και το «Pete’s Dragon».

Σκηνές του Lord of the Rings που γυρίστηκαν στο Deer Park Heights

Ενας διαδραστικός χάρτης βοηθάει τους ανθρώπους που φτάνουν εκεί να «καθοδηγηθούν» σε τοποθεσίες που γυρίστηκαν οι ταινίες ή σε μέρη που παρουσιάζουν μεγάλο ενδιαφέρον.

Ο ιδιοκτήτης του αγροκτήματος, Mike Mee, ήθελε να κάνει την περιοχή και πάλι προσβάσιμη σε επισκέπτες, ώστε να μπορούν να βιώσουν τη ξεχωριστή ομορφιά της. «Είναι μια εκπληκτική τοποθεσία και θα ήταν ντροπή να μην τη μοιραστούμε. Θέλουμε να καλωσορίσουμε τους επισκέπτες σε μια διασκεδαστική οικογενειακή ημερήσια εξόρμηση, για όσους θέλουν να περάσουν χρόνο στην ύπαιθρο με τα ζώα μας», τόνισε.

«Για να το κάνουμε πιο οικογενειακό, περιορίζουμε την πρόσβαση σε οχήματα με έως και επτά θέσεις, εξαιρουμένων των λεωφορείων, των μίνι βαν και των επαγγελματικών οχημάτων. Δυστυχώς, δεν υπάρχει πρόσβαση μέσα στο αγρόκτημα για πεζοπόρους ή ποδηλάτες, καθώς η παρουσία τους τείνει να τρομάζει και να διώχνει τα ζώα μακριά, ειδικά τα ελάφια», πρόσθεσε ο κ. Mee.

Η ενοικίαση κάποιου οχήματος κοστίζει 55 δολάρια και οι προκρατήσεις γίνονται μέσω της επίσημης ιστοσελίδας του αγροκτήματος. Η πρόσβαση ισχύει μόνο για την ημέρα κράτησης και οι επισκέπτες μπορούν να «εισέλθουν» στον χώρο μόνο μια φορά.

Τα τραχιά τοπία της Νέας Ζηλανδίας, οι εκπληκτικές λίμνες, οι λόφοι και οι κοιλάδες έχουν «πρωταγωνιστήσει» άλλωστε πολλές φορές σε διάσημες τηλεοπτικές και κινηματογραφικές παραγωγές, με αποτέλεσμα αμέτρητοι ταξιδιώτες να τα επισκέπτονται για να βιώσουν από κοντά την ομορφιά της «Μέσης Γης».

με πληροφορίες από Lonely Planet

Renova Deco
Smart Booking Title
Smart Booking

Explore More