Γουχάν: το «σημείο μηδέν» γίνεται η πόλη με τη μεγαλύτερη επισκεψιμότητα στην Κίνα
Photo Credits: Shutterstock

Γουχάν: το «σημείο μηδέν» γίνεται η πόλη με τη μεγαλύτερη επισκεψιμότητα στην Κίνα

[rt_reading_time postfix="minutes" postfix_singular="minute"] read
Share it:

Η Γουχάν, η πόλη της κεντρικής Κίνας που απέκτησε εξαιρετικά αρνητική δημοσιότητα – αφού αποτέλεσε το «σημείο μηδέν» για το ξέσπασμα της πανδημίας στα τέλη του περασμένου έτους –, ήταν  η κινεζική πόλη με τις περισσότερες επισκέψεις κατά τη διάρκεια της εθνικής εορτής της Χρυσής Εβδομάδας.

Η κυβέρνηση της Γουχάν, σύμφωνα με τη Wall Street Journal, ανέφερε ότι 18,8 εκατομμύρια άνθρωποι επισκέφτηκαν την πόλη από τη 1 έως τις 8 Οκτωβρίου.

Η αυξημένη κίνηση στην πρωτεύουσα της επαρχίας Χουπέι, οφείλεται εν πολλοίς στα κινεζικά δημοσιεύματα που αναφέρονταν στην συσσωρευμένη ζήτηση λόγω του «revenge travel» και του «revenge buying» (την αυξημένη ανάγκη για ταξίδια και αγορές μετά την πανδημία).

Αφιέρωμα της Wall Street Journal για την «επάνοδο» της τουριστικής κίνησης στην Ουχάν

Αυτός ο παράγοντας – σε συνδυασμό με τα ξεχωριστά αξιοθέατα της πόλης – σχετίζεται άμεσα με την αυξημένη εισροή επισκεπτών στη Γουχάν. Παράλληλα, η αυξημένη κίνηση αποτύπωσε και ένα είδος «εθνικής υπερηφάνειας», με τους Κινέζους να εκφράζουν την υποστήριξη τους στην «δεινοπαθούσα» πόλη.

Ωστόσο, παρά το γεγονός ότι οι Κινέζοι προτίμησαν φέτος τους εσωτερικό τουρισμό, αντί για αγαπημένους τους προορισμούς, όπως η Ταϊλάνδη, η Ιαπωνία και το Βιετνάμ, τα τουριστικά έσοδα στη Γουχάν μειώθηκαν περίπου κατά 30%, στα 1,4 δισεκατομμύρια δολάρια.

Παράλληλα, το κινεζικό Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού ανέφερε κατά τη διάρκεια της φετινής Χρυσής Εβδομάδας, οι εορτασμοί της οποίας διήρκεσαν μια ημέρα περισσότερο σε σχέση με πέρυσι, οι τουριστικοί αριθμοί μειώθηκαν κατά 21% σε σχέση με πέρυσι, σε 637 εκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με τη South China Morning Post. Οι τουριστικές δαπάνες μειώθηκαν κατά 30%.

Η επίσκεψη στην Γουχάν δεν είναι «ταξίδι Covid»

Το κινεζικό διαδικτυακό ταξιδιωτικό πρακτορείο Ctrip, προσέφερε το Σάββατο μια μεγάλη ποικιλία ομαδικών εκδρομών στην Ουχάν, μέσω σιδηροδρόμου υψηλής ταχύτητας από τη Σαγκάη, καθώς και περιηγήσεις στο Yellow Crane Tower και στο πανεπιστήμιο της πόλης.

Σε αντίθεση με τις εκδρομές «Pablo Escobar» στο Μεδεγίν της Κολομβίας, οι οποίες εξερευνούν το σκοτεινό παρελθόν της πόλης – που σχετίζεται με τη διακίνηση ναρκωτικών – καμία από τις περιηγήσεις στη Γουχάν δεν μετέφερε τους επισκέπτες μέσα από την αγορά κρέατος και θαλασσινών, εκεί όπου καταγράφηκαν τα πρώτα κρούσματα της πανδημίας του COVID-19 ή σε άλλα γνωστά σημεία που συνδέονται με τον ιό.

Αντ ‘ αυτού, το Tripadvisor διοργάνωσε μια ημερήσια περιοδεία στη Γουχάν, που «πέρασε από το Yellow Crane Tower, το επαρχιακό μουσείο Hubei και την East Lake.

με πληροφορίες από Skift

Renova Deco
Smart Booking Title
Smart Booking

Explore More