Ισραήλ: Ιστορική «προσγείωση» επιβατικής πτήσης από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα
Photo Credits: Shutterstock

Ισραήλ: Ιστορική «προσγείωση» επιβατικής πτήσης από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

[rt_reading_time postfix="minutes" postfix_singular="minute"] read
Share it:

Μια πρώτη πτήση της αεροπορικής εταιρείας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων Etihad προσγειώθηκε σήμερα στο Ισραήλ για να μεταφέρει στελέχη της ισραηλινής τουριστικής βιομηχανίας στα Εμιράτα στο πλαίσιο της εξομάλυνσης των σχέσεων των δύο χωρών.

Η πτήση από το Αμπού Ντάμπι προσγειώθηκε νωρίς σήμερα το πρωί στο αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν του Τελ Αβίβ, δήλωσε η Λιζ Ντβιρ εκπρόσωπος του υπουργείου Μεταφορών. Το αεροσκάφος αναμένεται να μεταφέρει στελέχη της ισραηλινής τουριστικής βιομηχανίας στα Εμιράτα για διήμερη επίσκεψη, διευκρίνισε η ίδια.

«Σήμερα γράφουμε ιστορία. Η Etihad έγινε η πρώτη αεροπορική εταιρεία του Κόλπου που πραγματοποίησε επιβατική πτήση προς το Ισραήλ. Και αυτή δεν είναι παρά η αρχή», ανέφερε η αεροπορική εταιρεία στον λογαριασμό της στο Τwitter.

Το Ισραήλ και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα συμφώνησαν την Κυριακή να συνδέονται με 28 πτήσεις εβδομαδιαίως, σύμφωνα με την Ντβιρ, η οποία δεν διευκρίνισε πότε θα ξεκινήσουν οι πτήσεις αυτές.

Τα Εμιράτα και το Μπαχρέιν υπέγραψαν στις 15 Σεπτεμβρίου στην Ουάσινγκτον συμφωνία εξομάλυνσης των σχέσεών τους με το Ισραήλ και έγιναν τα δύο πρώτα κράτη του Κόλπου που το έπραξαν, μετά την Αίγυπτο και την Ιορδανία, το 1979 και το 1994 αντίστοιχα.

Οι Παλαιστίνιοι επέκριναν τις συμφωνίες αυτές, χαρακτηρίζοντάς τις «προδοσία».

«Μια πρώτη απ’ ευθείας, εμπορική πτήση» έφτασε στο Αμπού Ντάμπι από το Τελ Αβίβ στα τέλη Αυγούστου μεταφέροντας επίσημη ισραηλινή αντιπροσωπεία.

Εξάλλου ένα πρώτο ισραηλινό αεροσκάφος έφτασε στο Μπαχρέιν στις 23 Σεπτεμβρίου, αφού πέρασε πάνω από τον εναέριο χώρο της Σαουδικής Αραβίας.

Το Ριάντ δεν έχει επισήμως διπλωματικές σχέσεις με το Ισραήλ, όμως πρόσφατα επέτρεψε τη χρήση του εναέριου χώρου του για πτήσεις «από και προς όλες τις χώρες».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Renova Deco
Smart Booking Title
Smart Booking

Explore More