Αεροπορική εταιρεία δεν επέτρεψε σε γυναίκα με κατάθλιψη να ταξιδέψει
Photo Credits: Shutterstock

Αεροπορική εταιρεία δεν επέτρεψε σε γυναίκα με κατάθλιψη να ταξιδέψει

[rt_reading_time postfix="minutes" postfix_singular="minute"] read
Share it:

Μια χαμηλού κόστους Κινεζική αεροπορική εταιρεία, κατηγορήθηκε ότι αρνήθηκε να επιτρέψει σε επιβάτιδα να ταξιδέψει λόγω του γεγονότος ότι πάσχει από κατάθλιψη.

Επικαλούμενη τη συναισθηματική της αστάθεια, η εταιρεία δεν επέτρεψε στη γυναίκα να πραγματοποιήσει την προγραμματισμένη πτήση της 13ης Οκτωβρίου, από το Γουεϊχάι προς το Ναντσίνγκ.

Σύμφωνα με τα κινεζικά μέσα μαζικής ενημέρωσης, η κ. Bi, επρόκειτο να ταξιδέψει με την πτήση 9C8743 της Spring Airlines, μαζί με τον σύντροφο της.

«Συναισθηματικά ασταθής»

«Λάβαμε τη λυπηρή απόφαση με βάση την ανησυχία για τη δημόσια ασφάλεια, καθώς η ιατρική κατάσταση της επιβάτιδας δεν ήταν σαφής, τα συναισθήματα της δεν μπορούσαν να κατευνασθούν και δεν υπήρχαν ιατρικές συμβουλές για την κατάσταση της», τόνισε εκπρόσωπος της Spring Airlines, μιλώντας στους Global Times.

Η αεροπορική εταιρεία σημείωσε επίσης ότι τα χέρια της γυναίκας κουνιόνταν μανιωδώς κατά τη διάρκεια του ελέγχου ασφαλείας. Όταν ρωτήθηκε για το ιατρικό ιστορικό της, ο φίλος της οργίστηκε, «βάζοντας της φωνές» στο προσωπικό της αεροπορικής εταιρείας.

Τελικά, η αεροπορική εταιρεία ισχυρίζεται ότι η απόφαση να μην την αφήσει να επιβιβαστεί στο αεροπλάνο, προήλθε από την ανησυχία για την συναισθηματική και ψυχική της κατάσταση και όχι επειδή είχε κατάθλιψη.

«Τρέμουλο» χεριών που προκαλείται από φάρμακα

Ο σύντροφος της, κ. Yu, εξήγησε στην κινεζική πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης Weibo, ότι το φάρμακο που λαμβάνει η φίλη του ήταν υπεύθυνο για το «τρέμουλο» που παρατηρήθηκε στα χέρια της.

Οντως, η φαρμακευτική αγωγή η οποία λαμβάνει προκαλεί παρενέργειες που σχετίζονται με αυξημένο «τρέμουλο» στα χέρια.

Εκφράζοντας την απογοήτευση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο κ. Yu κατηγόρησε τους πράκτορες της πύλης ότι ανέκριναν τη φίλη του μπροστά σε άλλους επιβάτες, αμφισβητώντας το κατά πόσο είναι αρμόδιο το προσωπικό των αεροπορικών εταιρειών να εξετάζει την προσωπική ιατρική κατάσταση ενός επιβάτη.

Πρόσθεσε επίσης ότι το ταξίδι τους αφορούσε την επίσκεψη σε έναν ειδικό, ο οποίος βρίσκονταν σε νοσοκομείο του Ναντσίνγκ. Αντ’ αυτού, το ζευγάρι αναγκάστηκε να πάρει το βραδινό τρένο για να παρευρεθεί στο ραντεβού, με τον Yu να ισχυρίζεται ότι η γυναίκα «έκλαιγε καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδρομής».

Η άρνηση επιβίβασης σε κάποιο αεροσκάφος μπορεί να «παρατηρηθεί» για μια μεγάλη σειρά από λόγους. Το τελευταίο διάστημα, ένας από τους συχνότερους ήταν η άρνηση των επιβατών να φορέσουν μάσκες.

Ωστόσο, η «ακανόνιστη συμπεριφορά» και η ψυχολογική αστάθεια ήταν πάντοτε ένας από τους βασικούς λόγους που «ανάγκαζαν» τις αεροπορικές εταιρείες να μην επιτρέψουν την επιβίβαση κάποιου ταξιδιώτη.

Σε αυτήν την περίπτωση, είναι πιθανό τα σωματικά συμπτώματα της γυναίκας να οδήγησαν σε ταχεία κλιμάκωση της έντασης.

Εντοπίζοντας το «τρέμουλο», το προσωπικό ζήτησε πληροφορίες για την ιατρική κατάσταση της γυναίκας. Αυτό, προκάλεσε την οργισμένη αντίδραση του συντρόφου της και – εάν όντως συνέβη αυτό – είναι ίσως λογικό η αεροπορική εταιρεία να ισχυρίζεται ότι το ζευγάρι «δεν μπορούσε να ελέγξει τα συναισθήματα του» και ότι «η ιατρική κατάσταση της επιβάτιδας ήταν ασαφής».

Σύμφωνα με τον Independent, η αεροπορική εταιρεία ανέφερε ότι ο ζευγάρι αποζημιώθηκε πλήρως για την πτήση.

Ωστόσο, το συγκεκριμένο περιστατικό έχει δημιουργήσει δημόσια συζήτηση για το κατά πόσο ήταν σωστή η απόφαση της αεροπορικής εταιρείας, το εάν το προσωπικό των αεροπορικών εταιρειών έχει το δικαίωμα να ρωτάει πληροφορίες για την ιατρική κατάσταση των επιβατών – και κατά πόσο είναι σε θέση να την κρίνει.

με πληροφορίες από Simple Flying

Renova Deco
Smart Booking Title
Smart Booking

Explore More