Συναυλία στην εποχή του Covid: το κοινό μέσα σε πλαστικές «φούσκες»
Photo Credits: brothersgriiin/Instagram

Συναυλία στην εποχή του Covid: το κοινό μέσα σε πλαστικές «φούσκες»

[rt_reading_time postfix="minutes" postfix_singular="minute"] read
Share it:

Εδώ και πολλά χρόνια, ο τραγουδιστής του ροκ συγκροτήματος των «Flaming Lips» Γουέιν Κόιν, χρησιμοποιεί μια τεράστια πλαστική «διαστημική φούσκα» ως μέρος των ζωντανών σόου του συγκροτήματος. Η έξαρση της πανδημίας, δημιούργησε μια νέα ιδέα: θα μπορούσαν οι Flaming Lips να κάνουν κάποια συναυλία αν όλοι φορούσαν «φορούσαν» φούσκες σαν αυτήν;

Κατά τη διάρκεια μερικών πρόσφατων εμφανίσεων τους στα τηλεοπτικά προγράμματα των Τζίμι Φάλλον και Στίβεν Κόλμπερτ, η μπάντα έπαιξε μπροστά σε κοινό, με τα μέλη της μπάντας και το πλήθος να περικλείονται από τις προσωπικές τους «φούσκες».

Την προηγούμενη εβδομάδα, ο Κόιν είπε ότι το συγκρότημα σχεδίαζε να πραγματοποιήσει ζωντανές συναυλίες – βάζοντας τους πάντες μέσα σε πλαστικές φούσκες. Τελικά τα κατάφεραν.

Την Τρίτη το βράδυ, οι Flaming Lips έδωσαν μια συναυλία στο Criterion, έναν χώρο εκδηλώσεων στη γενέτειρα τους, την Οκλαχόμα.

Σύμφωνα με το Brooklyn Vegan, αυτή η συναυλία αποτέλεσε ταυτόχρονα και μια «δοκιμασία» για τη διεξαγωγή ενός ζωντανού σόου με όλους τους παρευρισκόμενους να βρίσκονται μέσα σε μια «διαστημική φούσκα» αλλά και μια ευκαιρία για τη βιντεοσκόπηση ενός μουσικού βίντεο κλιπ.

Το συγκρότημα συμπεριέλαβε μόνο δύο τραγούδια στη συναυλία του: το «Brother Eye» και το «Assassins Of Youth», τα οποία περιλαμβάνονται στο νέο του άλμπουμ με τίτλο «American Head». «Πρόβαραν» κάθε τραγούδι από δύο φορές.

Στο βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα ο Κόιν, μέσα από ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram, φαίνεται ο ίδιος να έχει «ανέβει» στο πλήθος, σε μια εικόνα που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως «stage diving» στην εποχή του COVID-19.

Μοιάζει διασκεδαστική η συνολική εμπειρία; Οι απόψεις ποικίλουν. Ωστόσο, αποτελεί αδιαμφισβήτητα δείγμα της προσπάθειας του καλλιτεχνικού κλάδου παγκοσμίως, να βρει έναν τρόπο να καταφέρει να «σταθεί όρθιος» εν μέσω των δυσκολιών που θέτει η πανδημία του COVID-19.

με πληροφορίες από Stereogum

Smart Booking Title
Smart Booking
Explore More