Τι πρέπει να γράφετε και τι όχι στην ετικέτα της βαλίτσας σας
Photo Credits: Shutterstock

Τι πρέπει να γράφετε και τι όχι στην ετικέτα της βαλίτσας σας

[rt_reading_time postfix="minutes" postfix_singular="minute"] read
Share it:

Η απώλεια των αποσκευών είναι διαχρονικά ένας από τους μεγαλύτερους εφιάλτες για τους ταξιδιώτες, ιδιαίτερα καθώς βρίσκονται στο καρουζέλ αποσκευών περιμένοντας την πολυπόθητη «εμφάνιση» της βαλίτσας τους. Υπάρχουν όμως εύκολοι και πρακτικοί τρόποι, προκειμένου να μειωθεί σημαντικά αυτός ο κίνδυνος.

Οι αεροπορικές εταιρείες έχουν – ευτυχώς – βελτιώσει τις υπηρεσίες τους και έχουν καταστήσει ευκολότερη από ποτέ την «επανασύνδεση» των επιβατών με τις χαμένες αποσκευές τους.

Περίπου το 97% των χαμένων αποσκευών επιστρέφουν τελικά στους ιδιοκτήτες τους. Υπάρχουν πάντως μερικά βήματα που μπορείτε να κάνετε για να εξασφαλίσετε ότι οι αποσκευές σας δεν θα συμπεριληφθούν σε αυτές τις στατιστικές.

Όπως συμβαίνει με τις περισσότερες πτυχές του ταξιδιωτικού κλάδου, το καλύτερο σχέδιο είναι πάντα η πρόβλεψη. Μια ασφαλής ετικέτα αποσκευών με ευανάγνωστες πληροφορίες μπορεί να φέρει τις βαλίτσες σας «πίσω στο σπίτι».

Βαλίτσες
Η απώλεια κάποιας βαλίτσας είναι ένας από τους μεγαλύτερους «εφιάλτες» των ταξιδιωτών. © Shutterstock

Ολες οι ετικέτες αποσκευών πρέπει να αναγράφουν το όνομα του κατόχου, τη διεύθυνση email και έναν αριθμό τηλεφώνου.

Το αν θα συμπεριλάβετε ή όχι μια διεύθυνση, ωστόσο, είναι αμφιλεγόμενο και ίσως θέλετε να αποφύγετε να τοποθετήσετε τη διεύθυνση του σπιτιού σας στις αποσκευές σας. «Εάν μπορείτε να αποφύγετε να βάλετε τη διεύθυνση του σπιτιού σας, θα έχετε λιγότερες πιθανότητες να γίνεται “στόχος” ληστείας ενώ είστε μακριά», σύμφωνα με το USA Today.

Εάν ανησυχείτε για την απώλεια αποσκευών κατά την πτήση επιστροφής, σκεφτείτε να συμπεριλάβατε τη διεύθυνση του εργασιακού σας χώρου αντί του σπιτιού σας.

Παράλληλα, η διεύθυνση του τόπου που θα ταξιδέψετε είναι ένα καλό «σημείο επαφής» για τις αποσκευές που χάθηκαν κατά την αναχώρηση (απλώς συμπεριλάβετε τη σε ένα μικρό κομμάτι χαρτί πέραν της ετικέτας αποσκευών).

Όταν ταξιδεύετε στο εξωτερικό, καλό θα ήταν να αποφύγετε μια ετικέτα με κάποια σημαία ή οτιδήποτε θα μπορούσε να αποκαλύψει την εθνικότητα ή άλλα προσωπικά σας στοιχεία. Επίσης, πάρτε μια ετικέτα με εξωτερικό «κάλυμμα», ώστε οι πληροφορίες σας να μην μπορούν να αφαιρεθούν από κάποιον άγνωστο.

Τέλος, για περισσότερη ασφάλεια, μπορείτε να αποθηκεύσετε σαν πρόχειρο (draft) στα email σας ένα μήνυμα που θα περιλαμβάνει μια φωτογραφία των αποσκευών σας, τις διαστάσεις και τα στοιχεία επικοινωνίας σας (αριθμός τηλεφώνου και διεύθυνση εργασίας), ώστε να μπορείτε να το προωθήσετε στην αεροπορική εταιρεία σε περίπτωση που χαθούν οι αποσκευές σας.

Σύντομα, το ζήτημα του τι πρέπει – και τι όχι – να συμπεριλαμβάνουμε στην ετικέτα αποσκευών μας μπορεί να μην αποτελεί καν πρόβλημα. Οι ψηφιακές ετικέτες αποσκευών παρέχουν ήδη έναν ασφαλή τρόπο να εντοπίσετε τις βαλίτσες σας και επιτρέπουν στους εργαζομένους του αεροδρομίου να αναζητούν προσωπικές πληροφορίες.

με πληροφορίες από Travel + Leisure 

Renova Deco
Smart Booking Title
Smart Booking

Explore More