Οι χώρες που σας «πληρώνουν» για να τις επισκεφθείτε
Photo Credits: Shutterstock

Οι χώρες που σας «πληρώνουν» για να τις επισκεφθείτε

[rt_reading_time postfix="minutes" postfix_singular="minute"] read
Share it:

Καθώς η πανδημία δημιούργησε τεράστιες απώλειες για την τουριστική κίνηση των κρατών παγκοσμίως ορισμένες χώρες – ιδιαίτερα αυτές που στηρίζονται στον τουρισμό ως «μοχλό» οικονομικής ανάπτυξης – βρίσκουν νέους τρόπους προκειμένου να προσελκύσουν τουρίστες, δίνοντας τους ακόμη και οικονομικές ανταμοιβές.

Ανάμεσα στις νέες «πολιτικές προσέλκυσης» ταξιδιωτών βρίσκονται κουπόνια και σημαντικές εκπτώσεις, προκειμένου να παρακινηθούν να ταξιδέψουν οι «φοβισμένοι» τουρίστες.

Μαλδίβες

Μαλδίβες
Οι Μαλδίβες δημιούργησαν ένα πρόγραμμα ανταμοιβής που θα επιβραβεύει τους ταξιδιώτες για τις συχνές επισκέψεις τους στο νησί. © Unsplash

Οι Μαλδίβες πρόσφατα ανακοίνωσαν τα σχέδια τους για τη δημιουργία του «Maldives Border Miles», ενός προγράμματος ανταμοιβής που θα επιβραβεύει τους ταξιδιώτες για τις συχνές επισκέψεις τους στο εξωτικό σύμπλεγμα νησιών. Το πρόγραμμα αναμένεται να ξεκινήσει την 1η Δεκεμβρίου.

Κάθε ταξίδι στις Μαλδίβες θα αποφέρει τουριστικούς πόντους, οι οποίοι θα εξαργυρώνονται με «αποκλειστικές παροχές» και «προνόμια», σύμφωνα με την ιστοσελίδα του προγράμματος.

Παράλληλα, όποιος τουρίστας επισκέπτεται τον προορισμό σε «ειδικές περιστάσεις» θα λαμβάνει επιπλέον πόντους. Οι μεγαλύτερες διαμονές θα αποφέρουν επίσης περισσότερους πόντους. Υπάρχουν τρεις κατηγορίες «πιστότητας»: Aida (χάλκινο επίπεδο), Antara (ασημένιο επίπεδο) και Abaarana (χρυσό επίπεδο).

Ιαπωνία

Ιαπωνία
Η Ιαπωνία «λάνσαρε» τον Ιούλιο το πρόγραμμα προώθησης τουρισμού «Go To Travel». © Tianshu Liu/Unsplash

Στο πλαίσιο της προσπάθειας της να ενισχύσει την οικονομία, η Ιαπωνία «λάνσαρε» τον Ιούλιο το πρόγραμμα προώθησης τουρισμού «Go To Travel». Οι κάτοικοι του Τόκιο είχαν αρχικά αποκλειστεί από την καμπάνια, όμως τώρα μπορούν να αξιοποιήσουν την προσφορά από τον Οκτώβριο.

Το πρόγραμμα για την ενίσχυση της τουριστικής ζήτησης μέσω κρατικών κινήτρων, καλύπτει όλα τα εγχώρια ταξίδια, εξαιρουμένων εκείνων από και προς το Τόκιο. Παρέχει εκπτώσεις που ισοδυναμούν με το 35% του κόστους ταξιδιού.

Στα πλαίσια του προγράμματος, εκδίδονται κουπόνια αξίας 15% των ταξιδιωτικών δαπανών σε καταστήματα με σουβενίρ, εστιατόρια και άλλα καταστήματα σε ταξιδιωτικούς προορισμούς. Προς το παρόν, περίπου 100.000 καταστήματα σε όλη τη χώρα είναι έτοιμα να δεχτούν τη χρήση κουπονιών. Ο συγκεκριμένος αριρθμός αναμένεται να αυξηθεί, με την κυβέρνηση να δέχεται ακόμη αιτήσεις από καταστήματα που ελπίζουν αν συμμετάσχουν στο πρόγραμμα.

Ιταλία

Βενετία
Oρισμένες περιοχές της Ιταλίας προσφέρουν κίνητρα για διακοπές. © canmandawe/Unsplash

Σε μια προσπάθεια «αναζωογόνησης» του ταξιδιωτικούς κλάδου, ο οποίος αντιπροσωπεύει ένα ποσοστό της τάξεως το 13% του ΑΕΠ της χώρας και 15% των θέσεων εργασίας, ορισμένες περιοχές της χώρας προσφέρουν κίνητρα για διακοπές στην Ιταλία το καλοκαίρι – από τα οποία μπορούν να επωφεληθούν τόσο οι εσωτερικοί όσο και οι διεθνείς επισκέπτες.

Εκτός από ένα «μπόνους διακοπών» αξίας έως και 500 ευρώ για νοικοκυριά με χαμηλό εισόδημα στην Ιταλία, ορισμένες περιοχές επιδοτούν την διαμονή, «αίρουν» το αντίτοιμο για την είσοδο στα μουσεία ή προσφέρουν εκπτώσεις για ξεναγήσεις.

Νιου Μπράνσγουικ, Καναδάς

New Brunswick
Το Explore NB Travel Incentitive ενθαρρύνει τους κατοίκους του Νιου Μπράνσγουικ να ταξιδέψουν εντός της επαρχίας. © Shutterstock

Το πρόγραμμα Explore NB Travel Incentitive δημιουργήθηκε για να ενθαρρύνει τους κατοίκους του Νιου Μπράνσγουικ να ταξιδέψουν εντός της επαρχίας κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού και στις αρχές φθινοπώρου, τονώνοντας την τουριστική «βιομηχανία» εν μέσω COVID-19.

Οι κάτοικοι μπορούν να επωφεληθούν από έκπτωση της τάξεως του 20% των συνολικών χρημάτων που δαπανούν για το ταξίδι. Κάθε αιτών δικαιούται να διεκδικήσει έως και 1000 δολάρια ως μέρος της συνολικής έκπτωσης. Μπορούν να υποβάλουν αίτηση για το πρόγραμμα «Explore NB Travel» μεταξύ 1 έως 30 Οκτωβρίου.

Κανκούν, Μεξικό

Κανκούν Μεξικό
Το Κανκούν παρέχει σημαντικές εκπτώσεις στους επισκέπτες του. © Shutterstock

Το Μεξικό ελπίζει να προσελκύσει πίσω τους τουρίστες με μια νέα καμπάνια. Μερικά από τα προνόμια περιλαμβάνουν μια δωρεάν διανυκτέρευση για κάθε δύο που πληρώνουν οι επισκέπτες, δύο δωρεάν ημέρες ενοικίασης αυτοκινήτων για κάθε δύο ημέρες που πληρώνονται, δωρεάν διαμονή για δύο παιδιά για κάθε κράτηση που κάνουν δύο ενήλικες, καθώς και έκπτωση 20% για συμμετοχή σε θεματικά πάρκα, γήπεδα γκολφ και σπα.

με πληροφορίες από Travel Daily Media

Renova Deco
Smart Booking Title
Smart Booking

Explore More