Ανησυχία της FIFA για τα ταξίδια των ποδοσφαιριστών λόγω Covid
Photo Credits: Shutterstock

Ανησυχία της FIFA για τα ταξίδια των ποδοσφαιριστών λόγω Covid

[rt_reading_time postfix="minutes" postfix_singular="minute"] read
Share it:

Το δεύτερο κύμα του Covid-19 είναι σε πλήρη εξέλιξη, προκαλόντας ιδιαίτερη ανησυχία στον κόσμο. Παρά τα μέτρα ασφαλείας που λαμβάνει η κάθε χώρα οι ποδοσφαιριστές είναι υποχρεωμένοι να διανύουν πολλά μίλια, προκειμένου να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους, είτε με τις εθνικές ομάδες, είτε με τους συλλόγους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η FIFpro 251 ποδοσφαιριστές, περισσότεροι από τους μισούς που παίζουν σε Ισπανία, Ιταλία, ΗΠΑ, Μεξικό και  Ηνωμένο Βασίλειο, υποχρεώθηκαν να κάνουν μεγάλα ταξίδια για να αγωνιστούν τις προσεχής ημέρες στα προκριματικά του Παγκοσμίου Kυπέλλου της Νοτίου Αμερικής.

Πολλοί από αυτούς βρίσκονται σε πόλεις που έχουν δοκιμαστεί πολύ από τον  Covid-19 όπως το Λίβερπουλ, η Μαδρίτη και παρόλα αυτά θα κάνουν αυτό το μεγάλο ταξίδι.

Αλλωστε δεν είναι λίγοι οι ποσοσφαιριστές που έχουν μολυνθεί από τον κορονοϊό. Το «Return to Football – International Match Protocol» της FIFA έχει σχεδιαστεί για να διατηρεί τους παίκτες ασφαλείς.

Οι συμβουλές κυμαίνονται από βασικές οδηγίες κορονοϊού, όπως υγιεινή, κοινωνική απόσταση και παρακολούθηση επαφών, έως κανονισμούς για δοκιμές πριν από τον αγώνα.

Ωστόσο, η FIFA τονίζει ότι δεν είναι σε θέση να καθορίσει τι πρέπει να κάνει κάθε χώρα και, ως εκ τούτου, οι συμβουλές από τις τοπικές υγειονομικές αρχές σε κάθε συνομοσπονδία υπερισχύουν των πρωτοκόλλων της.

Ο γενικός γραμματέας του FIFPro, Γιόνας Χόφμαν, δήλωσε ότι οι αθλητές θα πρέπει να έχουν την επιλογή να αρνηθούν τις προσκλήσεις των εθνικών τους ομάδων εάν ανησυχούν για ταξίδια.

«Οι παίκτες πρέπει να είναι σε θέση να λαμβάνουν μόνοι τους τις αποφάσεις, για το αν θα ταξιδέψουν σε μια περιοχή που έχει μολυνθεί σε μεγάλο βαθμό από την πανδημία και υπάρχουν ορισμένοι περιορισμοί και ταξιδιωτικές προειδοποιήσεις» τόνισε χαρακτηριστικά.

με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Renova Deco
Smart Booking Title
Smart Booking

Explore More