Η Microsoft ανακοίνωσε τη μεγαλύτερη επένδυση της στην Ελλάδα (βίντεο)
Photo Credits: Shutterstock

Η Microsoft ανακοίνωσε τη μεγαλύτερη επένδυση της στην Ελλάδα (βίντεο)

[rt_reading_time postfix="minutes" postfix_singular="minute"] read
Share it:

Μια μεγάλη επένδυση στην Ελλάδα ανακοίνωσε σήμερα η αμερικανική εταιρεία τεχνολογίας Microsoft. Τη σχετική ανακοίνωση έκαναν σε εκδήλωση στο Μουσείο της Ακρόπολης ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο πρόεδρος της Microsoft Μπραντ Σμιθ.

Η εταιρεία πρόκειται να δημιουργήσει ένα μεγάλο Κέντρο Δεδομένων (Data Center), που θα αποθηκεύει και διαχειρίζεται τα δεδομένα στο υπολογιστικό «νέφος» (cloud computing). Θα είναι ένα από τα πρώτα κέντρα δεδομένων της εταιρείας στην Ευρώπη.

Ολόκληρη η παρουσίαση της επένδυσης 

Όπως είπε ο κ.Σμιθ, «είναι μια σημαντική μέρα για την Ελλάδα», τονίζοντας Πρόκειται για «τη μεγαλύτερη επένδυση της Microsoft στην Ελλάδα κατά τα 28 χρόνια της παρουσίας της στη χώρα».

Υπογράμμισε ότι η επένδυση δείχνει την εμπιστοσύνη της εταιρείας στην ελληνική οικονομία, για να επισημάνει: «Δεν το κάνουμε σε πολλές χώρες, μάλιστα το κάνουμε το 2020, μια χρονιά με προκλήσεις».

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι το συνολικό οικονομικό όφελος από τη συγκεκριμένη επένδυση μπορεί να ξεπεράσει το 1 δισ. ευρώ σε βάθος χρόνου, ενώ θα περιλαμβάνει τρεις γιγαντιαίες εγκαταστάσεις που θα βρίσκονται στην Αττική.

Τόνισε επίσης ότι η Ελλάδα καθίσταται «παγκόσμιος κόμβος του Cloud». «Από το 2021 ο επισκέπτης της Αρχαίας Ολυμπίας θα τη βλέπει τρισδιάστατη μέσα από μια εφαρμογή. Θα αλλάξει τελείως ο τρόπος που βλέπουμε τον αρχαίο πολιτισμό και τα μνημεία μας», πρόσθεσε – μεταξύ άλλων ο Ελληνας Πρωθυπουργός.

«Δεν είναι μόνο ένα τεχνολογικό και οικονομικό άλμα. Είναι και ένα βήμα εκδημοκρατισμού», κατέληξε.

Το κέντρο δεδομένων θα λειτουργήσει ως περιφερειακό κέντρο και για τις γειτονικές χώρες.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Renova Deco
Smart Booking Title
Smart Booking

Explore More