Πώς άλλαξε την οικονομία και τη ζωή μας το Bitcoin

[rt_reading_time postfix="minutes" postfix_singular="minute"] read
Share it:

Με αφετηρία τη διαπραγμάτευση του 2015 και τα έντονα σενάρια εκείνης της περιόδους για έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωπαϊκή Ενωση, το ντοκιμαντέρ  εξετάζει τον τρόπο που το Bitcoin άλλαξε την οικονομία και τις ζωές μας.

Η αρχή της αμφισβήτησης στο χρηματοπιστωτικό σύστημα είχε ξεκινήσει από την κρίση του 2009 οδηγώντας πολλούς να αναζητήσουν νέους τρόπους πληρωμών.

Το Bitcoin -και τα υπόλοιπα κρυπτονομίσματα- προσέφεραν νέους τρόπους αποκεντρωμένους πληρωμών σε μία προσπάθεια να ανακτηθεί ο έλεγχος της οικονομίας.

Τι είναι όμως το Bitcoin; Πώς έχει επηρεάσει τον τρόπο που γίνονται οι συναλλαγές και πώς μπορεί πραγματικά να αμφισβητήσει το μονοπώλιο των τραπεζών;

Από το 2009 μέχρι σήμερα η αξία του Bitcoin έχει γνωρίσει τεράστιες διακυμάνσεις. Το ψηφιακό νόμισμα έχει συνδεθεί με ύποπτες επιχειρήσεις και εγκληματικές οργανώσεις. Παρά τις προειδοποιήσεις των ειδικών έχει μετατραπεί σε μία βιομηχανία δισεκατομμυρίων μέσα σε λίγα χρόνια.

Αυτό έχει οδηγήσει πολλούς αναλυτές να εξετάζουν αν και πώς θα μπορούσε να εφαρμοστεί η φιλοσοφία του Bitcoin στο σύνολο της οικονομίας.

Το ντοκιμαντέρ ταξιδεύει στις σκανδιναβικές χώρες για να εξερευνήσει τα blockchains και τα ψηφιακά νομίσματα μέσα από συνεντεύξεις με χρήστες της πλατφόρμας, δικηγόρους, κυβερνητικούς αξιωματούχος, υπέρμαχους και πολέμιους του Bitcoin.

Η ιστορία του Bitcoin

H έννοια του κρυπτονομίσματος περιγράφηκε για πρώτη φορά το 1998 από τον Γουέι Ντάι στην λίστα αλληλογραφίας cyberpunks.

O Ντάι υποστήριζε την ιδέα μιας νέας μορφής κρυπτογραφημένου χρήματος, η οποία δεν θα ελέγχεται από μία κεντρική αρχή.

Οι πρώτες προδιαγραφές του κρυπτονομίσματος δημιουργήθηκαν το 2009 από τον Σατόσι Νακαμότο. Ο Νακαμότο αποσύρθηκε από το έργο αυτό στα τέλη του 2010 χωρίς να αποκαλύψει πολλά για τον εαυτό του.

Από τότε, η κοινότητα του κρυπτονομίσματος μεγάλωσε εκθετικά με πολλούς προγραμματιστές που ασχολούνται με το Bitcoin.

Smart Booking Title
Smart Booking
Explore More