Live Dreaming: ψηφίστε για την ανάδειξη της «πιο χοντρής αρκούδας» του Εθνικού Πάρκου Κατμάι

[rt_reading_time postfix="minutes" postfix_singular="minute"] read
Share it:

Τα πρότυπα για το «τέλειο σώμα» στα ζώα φαίνεται να είναι εκ’ διαμέτρου αντίθετα από αυτά που ισχύουν για τους ανθρώπους. Αυτό καταδεικνύει με τον καλύτερο τρόπο ο διαγωνισμός για την επιλογή της καλύτερης αρκούδας, με βάση το ποια έχει τα μεγαλύτερα «αποθέματα λίπους».

Ο ετήσιος διαγωνισμός του Εθνικού Πάρκου Κατμάι, που αποτελεί μέρος του «Fat Bear Week», ζητάει από τον κόσμο να ψηφίσει ποια καφέ αρκούδα είναι πιο «εύσωμη» και άρα πιο κατάλληλα προετοιμασμένη για τον χειμώνα.

Ο διαγωνισμός δημιουργήθηκε για πρώτη φορά το 2015, με την τεράστια ανταπόκριση του κοινού να «αναγκάζει» το Εθνικό Πάρκο να καθιερώσει τον διαγωνισμό και να ζητάει κάθε χρόνο από το κοινό να ψηφίσει ποια αρκούδα «έφαγε περισσότερο».

Ο φετινός διαγωνισμός είναι ανοιχτός από τις 30 Σεπτεμβρίου έως τις 6 Οκτωβρίου, ενώ το κοινό μπορεί να ψηφίσει ηλεκτρονικά μέσω της ειδικής ιστοσελίδας του Explore.org.

«Κατά τη διάρκεια της χειμέριας νάρκης οι αρκούδες δεν θα τρώνε ούτε θα πίνουν και θα χάσουν το ένα τρίτο του σωματικού τους βάρους. Η χειμερινή τους επιβίωση εξαρτάται από τη συγκέντρωση άφθονων αποθεμάτων λίπους πριν εισέλθουν στο κρησφύγετο τους», αναφέρει η ιστοσελίδα.

«Οι καφέ αρκούδες του Κατμάι είναι πιο εύσωμες στα τέλη του καλοκαιριού και στις αρχές του φθινοπώρου, μετά από ένα ολόκληρο καλοκαίρι κατά τη διάρκεια του οποίου προσπαθούν να ικανοποιήσουν τη βαθιά πείνα τους. Το υψηλό ποσοστό λίπους των αρκούδων αποτελεί απόδειξη του πλούτου του Εθνικού Πάρκου Κατμάι και του Μπρίστον Μπέι της Αλάσκα, μιας άγριας περιοχής που φιλοξενεί περισσότερες καφέ αρκούδες απ’ ότι ανθρώπους», προσθέτει.

The second matchup of the day is a familial fight to the finish, as the fledgling 812 faces off with his famed…

Gepostet von Katmai National Park & Preserve am Mittwoch, 30. September 2020

Οι αρκούδες συγκεντρώνονται στον ποταμό Μπρουκς και στις όχθες της λίμνης Νάκνεκ, όπου οι υπεύθυνοι του πάρκου έχουν δημιουργήσει το «Brooks Camp», στο οποίο οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν από κοντινή απόσταση τις καφέ αρκούδες του πάρκου.

Οι αρκούδες που ζουν εκεί έχουν ως μοναδικό στόχο να πάρουν βάρος, κυρίως «ψαρεύοντας» σολομούς από τις όχθες του ποταμού. Ετσι, η μεγαλύτερη συγκέντρωση αρκούδων στην περιοχή γίνεται από τα τέλη Ιουνίου έως τις αρχές Οκτωβρίου.

Οσοι συμμετάσχουν στη ψηφοφορία μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα σε αξιολάτρευτους «διαγωνιζόμενους», συμπεριλαμβανομένου του «32 Chunk», μιας μεγάλης αρσενικής αρκούδας που βρέθηκε το 2007 και του «151 Walker», μιας ενήλικης αρσενικής αρκούδας που εκτιμάται ότι ζυγίζει περίπου 1.200 κιλά και είναι μια από τις μεγαλύτερες του ποταμού.

H «εν ενεργεία» πρωταθλήτρια είναι η 435 Holly, μια μεσαίου μεγέθους ενήλικη θηλυκή αρκούδα που «μοιάζει κάπως με το σχήμα και το χρώμα ενός φρυγανισμένου marshmallow». Φέτος, το αρκουδάκι που γέννησε περίπου στα τέλη Ιανουαρίου με αρχές Φεβρουαρίου συμμετέχει επίσης στον διαγωνισμό, όντας γνωστό για την παιχνιδιάρικη διάθεση του και την περίεργη του συμπεριφορά (αντιμετώπισε έναν ακανθόχοιρο στις αρχές Σεπτεμβρίου και εξακολουθεί να ασχολείται με τα “αποτελέσματα” αυτής της συνάντησης).

Πέρα από τη ψηφοφορία, υπάρχει διαθέσιμο βίντεο με τη ζωντανή ροή από το Εθνικό Πάρκο Κατμάι, όπου οι συμμετέχοντες μπορούν να παρακολουθήσουν τις καφέ αρκούδες κατά τη διάρκεια της καθημερινότητας τους – και ίσως να αποφασίσουν πιο εύκολα για την επιλογή τους.

με πληροφορίες από Travel + Leisure

Renova Deco
Smart Booking Title
Smart Booking

Explore More