Ε. Βασιλάκης: η επάνοδος στην κανονικότητα θα διαρκέσει περισσότερο από τις αρχικές προβλέψεις

Ε. Βασιλάκης: η επάνοδος στην κανονικότητα θα διαρκέσει περισσότερο από τις αρχικές προβλέψεις

[rt_reading_time postfix="minutes" postfix_singular="minute"] read
Share it:

Για έναν πολύ δύσκολο χειμώνα έκανε λόγο ο πρόεδρος της Aegean Airlines, Ευτύχης Βασιλάκης, στο πλαίσιο της τηλεδιάσκεψης που είχε η διοίκηση της εταιρείας με τους αναλυτές, μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του α’ εξαμήνου.

O πρόεδρος της εταιρείας εκτιμά ότι η Aegean θα «κάψει» 50 εκατ. ευρώ το γ’ τρίμηνο του έτους, ποσό που ανεβάζει τον συνολικό… λογαριασμό στα 160 εκατ. ευρώ για το 9μηνο Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου, με δεδομένο ότι στο πρώτο εξάμηνο η Aegean «έκαψε» μετρητά αξίας 110 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 65 εκατ. ευρώ στο β’ τρίμηνο του έτους, που χαρακτηρίστηκε από απουσία δραστηριότητας (σ.σ. τον Απρίλιο και τον Μάιο η πτητική δραστηριότητα της Aegean υποχώρησε σε ποσοστό 95 και 92%, αντίστοιχα).

Όπως επεσήμανε ο Ευτ. Βασιλάκης, το γ’ τρίμηνο, το οποίο παραδοσιακά είναι το πιο «δυνατό» για τον εθνικό αερομεταφορέα, δεν καταγράφηκε η ζήτηση που αναμενόταν τόσο λόγω της αύξησης των κρουσμάτων στην Ελλάδα, όσο και εξαιτίας των περιορισμών στα ταξίδια.

Μάλιστα, ο πρόεδρος της Aegean υπογράμμισε ότι το γ’ τρίμηνο του έτους ο αριθμός των ταξιδιωτών που μετέφερε η εταιρεία εκτιμάται στα 2 εκατ. πελάτες (δηλαδή περίπου 62% λιγότεροι σε σχέση με το 2019), με τον αριθμό των πτήσεων να είναι υποδιπλάσιος σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2019.

Μάλιστα, προέβλεψε ότι η ζημιά για την εταιρεία θα ανέλθει στα 25-30 εκατ. ευρώ για το συγκεκριμένο διάστημα.

Αντίστοιχα, ο αριθμός των επιβατών της Aegean για το εξάμηνο εκτιμάται ότι ανήλθε στα 2,4 εκατ. όταν ο αντίστοιχος αριθμός για το διάστημα Ιανουαρίου-Ιουνίου 2019 ανήλθε στα 6,5 εκατ., σύμφωνα με τον Ευτ. Βασιλάκη.

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου της Εύας Οικονομάκη στο real.gr

Smart Booking Title
Smart Booking

Explore More