Live Dreaming: η θέα από το πιο επικίνδυνο ξενοδοχείο στον κόσμο

[rt_reading_time postfix="minutes" postfix_singular="minute"] read
Share it:

Καθώς ο Τσαρλς Κούσμαν έκανε κούνια 25 μέτρα πάνω από τη θάλασσα σε ένα ξενοδοχείο στη μέση του πουθενά, είχε μόνο μία σκέψη στο μυαλό του: «πολλοί το έχουν κάνει πριν από μένα και δεν πέθαναν. Σίγουρα δεν θα είμαι εγώ ο πρώτος».

Ο δικηγόρος από το Νιου Μπερν της Βόρειας Καρολίνας, είχε φτάσει πριν λίγο στο Frying Pan Tower, έναν φάρο της αμερικανικής ακτοφυλακής ο οποίος έχει μετατραπεί σε ξενοδοχείο σε 55 χιλιόμετρα από τη στεριά.

Μετά από μία ώρα ταξιδιού, ο Κούσμαν και η παρέα του έφτασαν στο ξενοδοχείο. Το επόμενο Σαββατοκύριακο ήταν χαρακτηριστικό παράδειγμα της εμπειρίας που προσφέρει το Frying Pan Tower: διασκέδαση με την αδρεναλίνη στα ύψη (ειδικά όταν περπατάς στα 30 μέτρα πάνω από το νερό).

View this post on Instagram

Good morning…

A post shared by Frying Pan Tower Official (@fryingpantowerofficial) on

Είτε για να αποφορτιστούν από την καθημερινότητά τους ή για να περάσουν μία μοναδική εμπειρία με συγγενείς και φίλους, χιλιάδες άνθρωποι έχουν επισκεφθεί το ξενοδοχείο από το 2012 όταν και άνοιξε.

Το 2010 ο προγραμματιστής Ρίτσαρντ Νιλ αγόρασε τον φάρο από έναν κυβερνητικό πλειστηριασμό. Μαζί με τη γυναίκα του, τα παιδιά του και μερικούς εθελοντές, ο Νιλ πέρασε τα επόμενα χρόνια ανακαινίζοντάς τον: αντικατέστησε το υδραυλικό και το ηλεκτρολογικό δίκτυο, πετώντας και αρκετά από τα πράγματα των παλιών ενοίκων που είχαν ξεμείνει, όπως ένα πακέτο χαρτιών υγείας 20ετίας.

Στη συνέχεια έφτιαξε ένα ελικοδρόμιο στην οροφή του φάρου, καλωσορίζοντας τους πρώτους επισκέπτες το 2012. Χαρακτηρίζει την εμπειρία των πρώτων πελατών ως «ρουστίκ». «Κοιμόντουσαν σε στρώματα αέρα», αναφέρει ο Νιλ. «Είχαμε ηλεκτρικό ρεύμα, αλλά η γεννήτρια έκανε πάρα πολύ θόρυβο και δεν ήταν αποτελεσματική. Το νερό είχε λίγη πίεση πίεση, αλλά γενικά η διαμονή ήταν δύσκολη. Έχουμε εξελιχθεί πολύ από τότε».

Το ξενοδοχείο πλέον έχει οκτώ υπνοδωμάτιο και ένα δωμάτιο για τον Νιλ και την οικογένειά του. Οι δύο τουαλέτες του ξενοδοχείου λειτουργούν μαζεύοντας νερό από τις συχνές καταιγίδες σε τεράστιες δεξαμενές. Σχεδόν το 90% του χρόνου, το ξενοδοχείο λειτουργεί με ηλιακή ενέργεια, αλλά υπάρχει και μία μικρή γεννήτρια. Ο Νιλ μαγειρεύει, αλλά το ξενοδοχείο είναι πολύ δημοφιλές με τους λάτρεις του ψαρέματος, με αποτέλεσμα πολλοί να επιλέγουν τις δικές τους ψαριές.

Ενώ ο Κούσμαν περιέγραψε το ξενοδοχείο ως «πολύ άνετο», μιλώντας στο CN Traveller, το ταξίδι μέχρι εκεί (ανάλογα και το μέσο) μπορεί να είναι επικίνδυνο. Οι επισκέπτες μπορούν να φτάσουν στο Frying Pan Tower είτε με ελικόπτερο είτε με βάρκα.

Το ξενοδοχείο προσφέρει πολλές δραστηριότητες. Από μία ήρεμη βραδιά στην οροφή του ξενοδοχείου υπό τον γεμάτο αστέρια ουρανό μέχρι γκολφ με βιοδιασπώμενες μπάλες με στόχο τον βυθό της θάλασσας.

Το ξενοδοχείο παραμένει ανοικτό ακόμα όταν «χτυπούν» οι τυφώνες. Ο Νιλ πέρασε μαζί με τα παιδιά του την επέλαση του τυφώνα Αρθρουρ πριν από κάποια χρόνια μέσα στο ξενοδοχείο.

Ο τυφώνας – κατηγορίας 2 – προκάλεσε φθορές στα ηλιακά πάνελ και σε ένα παράθυρο και ο Νιλ λέει ότι απλά ένιωθε ένα «μικρό κούνημα», το οποίο οι επισκέπτες νιώθουν κατά διαμονή τους ούτως ή άλλως.

«Είναι μία περιπέτεια και είναι όσο ασφαλής μπορεί να είναι», λέει ο Νιλ. «Σίγουρα δεν είναι μία βόλτα στη Disney».

Renova Deco
Smart Booking Title
Smart Booking

Explore More